Blog

Nem képviseljük tovább a Fieldhouse zenetárat Magyarországon

 • Praczki Marton

A Fieldhouse zenetár elérése 2018. január 1.-től véglegesen megszűnt! – A Fieldhouse tulajdonosi szerkezetében bekövetkezett változások miatt a Fieldhouse zenetárat a továbbiakban nem képviseljük. Több új, izgalmas zenetár veszi át a helyét hamarosan. Kérünk minden kedves felhasználót, hogy a saját gépén tárolt fájlokat is legyen kedves törölni, mert ezeket sem áll módunkban januártól jogosítani!

Hírek

Új Albumok! – Hivatalosan Is Több Mint 200,000 Hanganyag a Twelvetones Weboldalán!

 • Praczki Marton

Kedves barátaink!

Örömmel jelentjük be, hogy zenetárunk túllépte a mágikus 200,000-es számot! Azon kívül, hogy csatlakozott hozzánk a francia CDM katalógus és a Bossworth, új albumokkal álltak elő partnereink a BMG lemezkiadótól!
Persze a végére is tartogattunk egy kis meglepetést azoknak akik a régi idők hangjait hiányolják, a Thomas J. Valentino Inc. albumait is mostantól nálunk találhatjátok meg Magyarországon!

A későbbiekben részletesebben is olvashattok ezekről az albumokról ajánlóink között.

Reméljük tetszeni fog nektek, és ha bármi kérdésetek akadna írjátok meg a kommentek közé, azokra rögvest válaszolunk!

További jó stock zene böngészést!

Ajánlók Hírek

Szóval mi is az a Stock Zene?

 • Praczki Marton

Angolul Stock Music vagy Production Music, magyarul pedig „Könyvtárzene” illetve „Zenetár” talán „Konzerv Zene” néven találkozhattunk a koncepcióval.

A legfőbb különbség egy átlagos zeneszám és egy stock zeneszám között az a cél amire azt írták. A stock zene már azzal a gondolattal van megírva, hogy az egy napon valaminek az aláfestőjeként, kiegészítőjeként fog szolgálni. Amikor egy zeneszerző leül egy ilyen dalon dolgozni nem azon fogja törni a fejét, hogy miként öntse legbelső érzelmeit hangjegyekbe, hanem hogyha valaki például egy autós üldözéses jelenetet forgatna, akkor milyen zenét szeretne hallani alatta?

A másik nagy különbség az az, hogy míg a rádióban hallott úgynevezett kereskedelmi zeneszámoknak általában saját üzenete van, addig egy Stock zeneszám meghagyja, hogy a figyelem az éppen vetített videón maradjon, ezért is tökéletes a háttérbe mikor a karakterek beszélgetnek, avagy montázsok alá.

Nagy előnye a többi zeneforrással szemben az ára és gyorsasága. Mint a „konzervzene” becenév is mutatja, ezeket az előre megírt zenéket csak ki kell választani és már mehetnek is a projektünk alá.

Hogyan veszünk stock zenét? Két fajta módja szokott ennek lenni, az egyik amelyik pár websiteon elérhető hasonlóan webárúházakhoz a „kosárba tétel” opció után történő kártyás fizetés, de legtöbb esetben emailen keresztül kell felvennünk a kapcsolatot a zenetár képviselőjével. A mi honlapunkon ezt erre a linkre kattintva tehetitek meg:

http://twelvetonesproductionmusic.com/zenekereses-megrendelesre/

Ha úgy döntöttünk Stock Zenét fogunk a projektünk alatt használni, azután ugye érdemes kiválogatni az adott zeneszámokat is. Ebben, a legtöbb esetben a zenetárak üzemeltetői fognak nekünk segíteni, ahogy a számla kiállítással/fizetéssel is. Egy gyors kereséssel mindig megtalálható az adott cég email címe a honlapokon, írjunk hát nekik egy emailt és várjunk a kedves válaszra benne a további teendőkkel!

Ha bármi kérdésetek akadt írjátok meg a kommentekbe vagy küldjétek emailben és írunk róla egy másik cikket!

Mi micsoda?

Bemutatkozik a Twelvetones Blog!

 • Praczki Marton

Üdvözlünk mindenkit, akit érdekel a könyvtárzene és persze azokat is akik csak erre tévedtek!

Ennek a blognak a célja az, hogy könnyű és átlátható cikkeket nyújtson a magyarországi zenefelhasználás csínjáról-bínjáról különös figyelemmel az úgynevezett “stock music”-ra amit itthon Magyarországon, könyvtárzeneként vagy konzervzeneként ismerhetünk.

A cikkek három kategóriába fognak tartozni az egyik a “Hogyan kell…?” nevet viseli a másodikat “Mi is az a…?” néven találjátok a harmadik pedig “Ajánlók” néven lesz elérhető.
A “Hogyan kell” kategóriában rövid leírásokat fogunk feltölteni, például “Hogyan kell akció zenét választani” vagy “Hogyan győződhetek meg arról, hogy jogtisztán használok zenét a filmjeim alatt?” míg a “Mi is az” kategóriában inkább olyan szövegekre fogunk koncentrálni amiből többet tudhattok meg arról, hogy miként épül fel a magyar jogrendszer erre vonatkozó része, mik is azok a közös jogkezelők és hasonlók.
Az ajánlók alatt pontosan azt fogjátok találni amit gondoltok: ajánlókat. Itt különböző könyvtárzene albumokat fogunk elemezni, azok ideális felhasználását, és hogy mit gondolunk róluk.

Ha van bármi, amiről szeretnétek hogy írjunk vagy nyomozzunk egy kicsit azt írjátok meg a cikkek alatti kommenteknél és mihamarabb írunk róla!

Remélem tetszeni fog amit láttok és hogy kérdéseitekre válaszokat találtok!

Hírek

Új album: Tribe Ural

 • Faltay Csaba

A Tribe Ural album egy igazi csemege a világzene sűrűjében. Volga-Káma mentén élő finnugor népek eredeti népdalgyűjtésből származó archív felvételei kerültek modern, igazi XXI. századi hangszerelésbe…

Hírek

Új zenetár – Feszültségkeltő zenék TV felhasználásra

 • Faltay Csaba

Az ausztrál Adrenalin Sounds kiadó új sorozatot indított A-Tesnion néven, amely javarészt TV-s felhasználásra kínál feszültségkeltő zenéket. Az átfogó kínálatban található zene körömrágó valóságshow-hoz, izgalmas játékokhoz és meglepő fordulatokkal teli sorozatokhoz.

Az A-Tension itt érhető el.

Hírek

Új BMG Production Music zenetárak

 • Faltay Csaba

Nagyszerű zenetárak BMG-től!

 • 101 Dark Orchid Music
 • Altitude Music
 • Clocwork Orange Music
 • Parry Music
 • Parry Music Classical
 • Push Pop
 • Sick Muse Music

Hallgassa meg őket a zenekeresőben ide kattintva!

Hírek

Ingyenes zenekeresés regisztrált felhasználók részére!

 • Faltay Csaba

A Twelvetones zenetár segít Önnek megtalálni a legmegfelelőbb zenét filmjéhez. Zenei brief vagy mozgókép alapján szívesen küldünk Önnek egy ún. playlist-et az általunk javasolt művekből, amit akár szabadon módosíthat további elemekkel vagy akár rögtön le is tölthet. Keressen minket, filmzenei szakember gárdánk folyamatosan rendelkezésére áll!

Hírek