Blog

Atomica Music Libary – a nyári nagy stock zene bumm!

 • Faltay Csaba
Az Atomica Music Library több kisebb katalógusból áll összes, és mostantól elérhető a Twelvetones stock music zenekeresőben.

Igazi bombasztikus hírünk van, ha lehet ezzel az olcsó és rossz poénnal kezdeni. A több kisebb katalógust is magába foglaló Atomica zenetár elsősorban reklám és TV felhasználás számára írott stock zenéket tartalmaz.

A katalógusok:

 • Atomica – Több mint 350 album, szinte minden műfajt átölelő kínálat.
 • Catch Phrase – Szűkség van egy jó zenei szlogenre angolul? Itt megvan
 • Dark Horse Music – Több mint 120 vegyes műfajú nagyszerű album.
 • Dark Horse Vocal – Vokális pop, rock, indie, r’n’b, sláger szerű dalok.
 • Elekt Music – Minden ami csak 220V-tal működik, vagyis csak elektronikus zenék.
 • Forza trailer & sound design – Trailer zenék és hozzá az összes effekt, amitöl ütni fog.
 • Merge – Modern akusztikus és hibrid zene reklámhoz és üzleti filmekhez
 • Minimalism – Hát talán ezt nem kell nagyon megmagyarázni
 • Signal – Szignál vagy főcím kell valamihez? Akkor ez az albumokkal pipa…
 • Session Music – Zenék, amit zenészek játszanak hangszereken egy stúdióban.
 • Spot Society – Nagyon reklám, de nagyon jó. Ezekkel a zenékkel minden terméket el lehet majd adni…
 • Torque Elements – Csat, csat, zitty, zutty és társaik.
 • Torque Music – Apró zenei elemek, ha rövid de velős az üzenet.
 • Undercurrents Music – TV és filmzene a vágók ízlése szerint megírva.

A zenekereső itt található!

Jó zenehallgatást kívánunk!

 

 

 

 

 

Hírek

Nyári rendrakás a polcon

 • Faltay Csaba
Kivezetjük a kevésbé népszerű könyvtárainkat a kínálatból, és helyette trendi, ütős zenéket válogattunk össze. Több, mint 20 új zenetár a Twelvetones stock music kínálatában!

Kivezetjük a kevésbé népszerű könyvtárainkat a kínálatból, és helyette trendi, ütős zenéket válogattunk össze. Ahhoz, hogy mindig a legfrissebb és legjobb zenéket terjeszthessük, átalakítjuk a zenei kínálatunkat, így a következő katalógusok kikerültek a keresőből:

1 Revolution Music, 101 Dark Orchid Music, Altitude Music, Amped, Anonymous Recordings, AXS Music, Beatclock Productions Beats Planet, Beds & Beats, Black Red Gold, Blind Colour, Chroma, Cinematic Tracks, Clear Wave Music, Clockwork Orange Music, CrimeSonics, Critical Mass, Cypher, Deep East Music, Egg Music, Foxhole Records, Homegrown, Hum Tracks, Human Music, Immediate Music, Jolt Trailer Music, Kingdom 2, Klanglobby, Marnie, Music Beyond, Must Save Jane, Parry Music, Push Pop, RPE, Scorched Score Music, Selectracks, Sick Muse Music, Sonic Artifact, Sunstone Recordings, Tele Music, The Den, The Film Music Of Ronald Stein, Valentino, X-ray Dog, Zest

A listában szereplő katalógusok műveit a továbbiakban sajnos már nem tudjuk jogosítani, így kérünk minden kedves felhasználót, hogy a saját gépéről is törölje le a már letöltött zenéket. Együttműködésüket előre is köszönjük!

Jó hír, hogy nem maradunk új zene nélkül, mert több mint 20 új katalógussal gazdagodtunk az elmúlt hetekben, és ennek a nagyszerű bővítésnek még közel sincs vége!

 

 

 

 

Hírek

Új dizájn és új funkciók a Twelvetones stock zene keresőben

 • Faltay Csaba
Új nagyszerű funkciókkal és vadonatúj dizájnnal várjuk a zeneéhes látogatókat. A stock music keresése még soha nem volt ilyen egyszerű és gyors. Pár kattintással máris megvan a keresett stock zene a filmünkhöz!

Új nagyszerű funkciókkal és vadonatúj dizájnnal várjuk a zeneéhes látogatókat. A stock music keresése még soha nem volt ilyen egyszerű és gyors. Pár kattintással máris megvan a keresett stock zene a filmünkhöz!

A keresés gyorsaságát növelő új funkciók:

 • Keresés kategóriák, szerint magyarul (pl.: hangulatok, hangszerek)
 • Hullámforma kép minden találathoz
 • Keresés a zene pontos hossza alapján
 • Csak a “Fő változatok” megjelenítése
 • Saját tag-kezelő
 • Lejátszási lista sorrendjének változtatása
 • Keresés találatainak mentése
 • Állítható méretű információmegjelenítés
 • Relevancia szerinti keresési találatok lista

Zenekereső

Hírek

Változatos és egészséges stock zenék

 • Faltay Csaba
Augusztus első napja sem maradhat új stock zenék nélkül. Egészen a messzi Ausztráliáig szörföltünk az egyik új stock music katalógusért, amely másik két brit production music zenetárral gazdagítja az eddigi kínálatot.

Egy ősi bölcsesség kínálkozik a heti blog bejegyzés elé, ami így hangzik: “A változatos zenei kínálati, olyan fontos egy tökéletes audiovizuális produkcióhoz, mint a kiegyensúlyozott étrend az egészséges életmódhoz.” Maradva az étkezése analógiáknál, 2 nagy vegyestál és egy bio házi desszert áll a mai poszt fókuszában.

All Sorts Music

Több mint 100 albumos masszív gyűjteményhez egy extra All Sorts (of) Drama nevű kis katalógus is tartozik. Ahogy a neve is mondja, itt tényleg mindenféle stock zene megtalálható, és minden igen kimagasló  minőségben.  Szerencsére most már nem kell Ausztráliáig hajózni, ha valaki szeretné használni ezeket a hangfelvételeket, a mi konténerbe raktuk és áthoztuk az óceánon, így most már megtalálható a mi zenekeresőnkben.

Kedvenc album: Predator

PMOL

A PMOL a Production Music Online rövidítése, ami elég jól körülírja a cég tevékenységét. A katalógusban majdnem 200 szuper stock zene album várakozik a lelkes felhasználóra, ezzel tulajdonképpen átölelve a szinte teljes zenei műfajpalettát, így mondhatjuk, hogy a PMOL c a stock music világ svájci bicskája, ha élhetünk ezzel a képzavarral.

Kedvenc album: Pop goes massive

 

The Gold Leaf Music Library

Mi is maradhatna a végére, mint egy igazi ékszer. Ennél a stock zene katalógusnál inkább az egyediség dominál, mintsem a teljes zenei paletta lefedése. Ha egyedi, igazi jó értelembe vett iparosmunkával elkészített egyedi hangulatú felvételeket keres valaki, akkor itt egy arany(!)bányára lelt. Itt igazán prímán megfér egymás mellett a nem igazán fősodrú elektronika, az akusztikus zene és a world music

Kedvenc album: North Sea Spirit

Jó étvágyat!

 

Stock Music Magyarország legváltozatosabb gyűjteményéből!

Egyszerű. Gyors. Jogtiszta.

 

Photo by Dan Gold on Unsplash

 

Hírek

Üdvözlünk a fedélzeten!

 • Faltay Csaba
3 brit és 1 német kiadóval bővült a választék ezen a szép nyári héten. Minden nálunk található katalógust magas minőségi kritériumok szerint emelünk be a kínálatunkba, hogy minél hamarabb megtalálható legyen a filmhez illő legmegfelelőbb stock zene, és ne kelljen átverekedni magunkat felesleges és használhatatlan hangfelvételeken.

Új hét, új stock music katalógusok most csak Európából. Négy prémium minőségi igazi Jolly Joker katalógus üdvözölhetünk a fedélzeten. Bár mindegyik rendelkezik egyedi zenei arculattal, kissé eltérő műfaji kínálattal, de a legszilárdabb közös pont a megkérdőjelezhetetlen minőség, amelyekkel ezeket a műveket megírták és a hangfelvételeket elkészítették.

Artful Production Music

Az 1992-es alapítás óta a katalógust számos alkalommal használták a világ 60 országában. A sok tapasztalattal rendelkező média zeneszerzőkből álló alkotócsapat csupa olyan albummal gazdagított a gyűjteményt, amelyek megírásakor az elsődleges szempont a funkcionalitást volt. Ebben a katalógusban mindenki csak olyat művet talál, ami működik képsorokkal együtt.

Kedvenc album: Perception 2

 

Brilliant Music

A londoni Soho mélyén található legendás Dean Streat Studio-ban 200.-ben alapított kiadó igazi zenei csemegéket kínál a megszokott stílusok mellett. Az eklektikus gyűjteményből kiemelkednek izgalmas world music albumok, príma dalok és egy jó adag ismert dallam feldolgozása a legkülönfélébb stílusokban.

Kedvec album: Creative folk

 

CosMind

A német CosMind kiadó alapítója, és vezetője Frank Loef zeneszerző, producer és stúdiózenész, aki olyan legendákkal dolgozott, mint Antonio Carlos Jobim vagy Taj Mahal, és egy Oscar jelöléssel valamint, Golden Globe díjjal is büszkélkedhet. Mit mondhatnánk ezután az általa vezetett kiadóról?  Talán annyit az alapítójához hasonlóan egy világszám!

Kedvenc album: Light drama – Scores

 

Lemoncake

A kiadó alapítói Peter Oldroyd és Gary Scargil, akik a kilencvenes évek és kétezres évek legendás és népszerű Dead Good Music alapítói és kreatív vezetői voltak. Hitvallásuk, hogy a zene szeretetét vissza kell emelni a zeneműkiadásba, és a zeneszerzőt kell az első helyre helyezni. Ha a szerző boldog, akkor a zenei is jó lesz. Ennek az egyszerű, de fontos filozófiának az eredményét meg is lehet hallgatni a katalógus bármelyik albumán.

Kedvenc album: Crime time

Hírek

Say hello to our new libraries Peanut! Ta-da!

 • Faltay Csaba
Nagyszerű brit és amerikai zenetárakkal bővült a stock zene kínálatunk. Igazi kézműves gyűjtemény a miénk, mert minden új katalógust egyesével meghallgatunk, így csak ellenőrzött forrásból szállítjuk a kedves felhasználó füléhez! :-)

Nagyszerű brit és amerikai zenetárakkal bővült a stock zene kínálatunk. Igazi kézműves gyűjtemény a miénk, mert minden új katalógust egyesével meghallgatunk, így csak ellenőrzött forrásból szállítjuk a kedves felhasználó füléhez! 🙂

Addictive Tracks

Addictive Tracks

Ez terjedelmes londoni zenetár, pillanatnyilag 188 vegyes műfajokat felsorakoztató albummal rendelkezik. Külön érdekesség, hogy kérésre minden zene hozzáférhető ún. “stem” vagyis hangszercsoportok szerinti lebontásban. Nem kellenek  a dobok? Meg kell tolni a vonóskart? Nem gond, csak kérje tőlünk a sávokat!

Kedvenc album: Electro Swing

Trax4Pro Music

Sokat elárul a vegyes olasz-amerikai katalógus neve a benne található zenékről. Kifejezetten TV és reklám felhasználásra tervezett változatos igazi production music zenék. A további leírás helyett inkább álljon itt a cég hitvallása:

“We believe passionately in music, good food, great friends, broadened horizons + a spirit of adventure. We are also 100% positive the world would be a better place if everyone buy at least one of our track! :-)”

Kedvenc album: Positive Energy

 

Ez a beszélő nevű katalógusok ajánlója, így nem csoda, ha csak azt tudjuk mondani, hogy nagyon igényesen megírt, művészi jelleggel megvalósított zenéket tartalmaz ez a nem igazán a tucat stock music vonalat követő zenetár. Ha valaki igazi inspirációt keres a képeihez, akkor itt érdemes kutakodni. De  a munka közbeni zenehallgatásra elindítja bármelyik albumot, ert garantáltan nem fog csalódni!

Kedvenc album: Star Glazing

 

 

Hírek

Stock Music Doesn’t Suck – új kampány a BMG PM-tól

 • Faltay Csaba
"Stock Music Doesn't Suck" -ütős cím a BMG Production Music-től, a stock zene legsokszínűbb szereplőjétől.

A “Hidden Hit Makers” kampány új elemeként olyan  művészek léptek fel az Austin-ban rendezett South by Southwest konferencia koncertjén, akik stock zenét játszottak a színpadon. MOA, Caleb Hawley és Dave Cavalier a BMGPM “THE DEN” nevű pop/rock katalógusának művészei. John Clifford a BMGPM marketingese elmondta, hogy:

“Following the brilliant stunt that was Goodstock festival at SXSW, BMGPM continues to show it believes in the power of production music with this focused rebrand and continued championing of Hidden Hit Makers. We provide a unique offering in this space and will continue to listen, respond and surprise, never missing a beat, like our talented network of hidden hit makers. We chart our success outside of the charts and boldly work in the shadows, ensuring that our creative industry clients remain in the limelight — we are on their team.”

 

A hír a Billboard.com cikke alapján készült.

Hírek

Végre itt a nyár… Engedjük át magunkon a természet energiáit!

 • Faltay Csaba
Handpan stock zene albumunk kiváló zenéket tartalmaz természetfilmekhez, relaxációs vagy jóga videókhoz, illetve minden olyan audiovizuális anyaghoz, amelynek témája a befelé fordulás, a harmonikus létezés, a lassabb életvitel.

A hangok rezgések sorozata, mely a minket körülvevő levegőn keresztül éri el testünket, és így hat lelkiállapotunkra. A zene az egyetlen művészet, amely fizikailag is átjárja az emberi testet, ezért nagyon mély lelki folyamatokat indít el. A hanghullámok gyógyító erejét évszázadok óta használja a keleti kultúra, a fémből készült tálak és hangszerek megnyugtató hangja segíti az elmélyülést, így a környezet zajától megszabadulva tudunk belső hangunkra figyelni, és testünk rekreációját, gyógyulását segíteni. A production music világában hiánypótló a magyarul talányosan hangzó “Hanghang” albumunk.  Zeneszámaiból készült filmünk megmutatja, hogy az ütőhangszerek hangja milyen varázslatos belső utazásra képes elvinni minket.

 

Hírek

Hogyan NE válasszak zeneszerzőt a filmemhez – 1. rész

 • Faltay Csaba
Ezt a kérdést minden filmes egyszer biztosan felteszi magának a karrierje során. A mostani cikksorozatban megpróbálom áttekinteni a lehetőséget, és némi eligazítást adni ahhoz, hogy a megfelelő embert sikerüljön szerződtetni a produkcióhoz.

Ezt a kérdést minden filmes egyszer biztosan felteszi magának a karrierje során. A mostani cikksorozatban megpróbálom áttekinteni a lehetőséget, és némi eligazítást adni ahhoz, hogy a megfelelő embert sikerüljön szerződtetni a produkcióhoz.

A legtöbb esetben ismeretségi körből, ajánlással, vagy csak a vakszerencse által kerülnek zeneszerzők és filmesek egymás útjába. A megfelelő szerző kiválasztása nagyobb hatással van a filmünkre, mintsem gondolnánk. Az internet telis-tele van példákkal, hogy egy jól eltalált zene miként teszi izgalmasabbá a filmünket.

Választani nagyon nehéz, de megpróbálom ezzel a rövid sorozattal megmutatni, hogy ha kizárjuk, hogy kit nem szeretnénk, akkor talán egyszerűbb lesz megtalálni, hogy kit viszont igen. Nagyon fontos, hogy az elején legyen egy elképzelésünk arról, hogy milyen zenei világot szánunk a filmnek, mert ez alapvetően meghatározza, hogy milyen típusú zeneszerzővel járunk a legjobban, és ne az első szembejövő zenésszel vagy zenésznek látszó emberrel írassuk meg a filmünk zenéjét, csak azért mert:

 • ő ír mindenkinek, tehát jó
 • külföldről jött haza, tiszta Amerika a csávó
 • olyan cucca van, mint egy űrállomás
 • nagyon nagy arc, olyan szövege van, nem hiszed el.

Gondoljunk bele, mi lenne, ha például nem zeneszerzőt keresünk egy feladatra, hanem valaki mást. Én például nem szeretném, hogy egy műszaki érzékkel megáldott ügyvéd babráljon a gázkazánommal, mert megbízható, vagy egy rokonszenves masszőr műtse meg a gerincem, hiszen ő úgyis mindent tud a csontokról.

Tekintsük át, hogy a filmzeneszerző pozícióra kik közül választhatunk:

1.) Népszerű zenekar vagy annak bármelyik tagja

Magától értődik a választás, ha valaki szereti egy zenekar vagy előadó dalait, szívesen hallgatná az ő szerzeményeiket a filmje alatt. Szerzeményt írtam, nem dalt és ennek oka van. Egy film, hacsak nem musical, nem dalok sorozatából áll, hanem javarészt instrumentális zenéből. Ha valaki jó dalokat ír, nem feltétlenül tud nagyobb zenei formában gondolkodni. A dallamírás nem olyan egyszerű dolog, és a szöveg hiánya legtöbb esetben suta, repetitív, és zenei ívet egyáltalán nem tartalmazó végeredményt produkál. Ha a szerző(k) már az elején ráébred ennek a nehézségére, akkor leginkább atmoszférának mondható szintivarázs, vagy a gitárcucc összes pedáljának random nyomogatásából álló massza jön létre, valószínűleg egy vagy két statikus akkordból. De ez csak a probléma egyik fele. A határidőre történő zeneszerzés, amit egy film szoros menetrendje diktál, korántsem olyan egyszerű dolog, mint ahogyan azt látszik. Egy zenekari szerző akkor ír zenét, amikor közölni szeretne valamit a világgal (szerelem, bánat, buli, barátság stb.), akkor érkezik az ihlet, és születik a dal. De ez nem megy olyan könnyen, ha valaki határidőre kéri, pláne nem akkor, ha ehhez egy „zavaró” képsor is van, amihez a műnek mindenképpen igazodnia kell. Ha már elkészült a zene, még akkor is hátra van egy nem kevésbé nehéz feladat.  A rendező átvághatja a filmet, és bár tetszik neki a zene, de az az új képsorhoz nem fog tökéletesen illeni, így a nehezen megszületett művet az új vágathoz kell passzítani, jó esetben egyszer, de általában többször.

OK, de akkor mégis mi a megoldás, ha a kedvenc zenekarodat akarod a filmben?

Erre nagyszerű lehetőség van a music supervisor személyében vagy egy tapasztalattal rendelkező alkalmazott zeneszerző bevonásával a munkafolyatba, de sajnos igen ritkán szokták ezt a megoldást választani itthon, mert drágább, mint egy ember vagy zenekar kifizetése.

A music supervisor – sok egyéb a filmhez kapcsolódó feladata mellett – egy olyan zeneipari előképzettséggel  rendelkező szakember (és itt nem az önjelölt hálószoba DJ-re vagy a sok CD-vel rendelkező zenegyűjtőkre gondolok), aki megfelelő módon átlátja a filmgyártás folyamatát, és hatékony kreatív segítséget tud adni a szerző(k)nek, például „lefordítva” a rendező legtöbbször zeneszakmailag nem tökéletes instrukcióit. Ő az, aki idejében észreveszi, ha a folyamat rossz irányba halad és nem várható megfelelő végeredmény akár több hetes szenvedés után sem, illetve rajta tartja a szemét a határidőn, és még időben észreveszi, ha a kitűzött leadási dátum veszélybe kerül. Ha csak szerzett zene szerepel a filmben, vagy az egyéb zenei megszólalások (vásárolt híres mű, zenetár zene) már más hatáskörébe tartoznak, akkor érdemesebb egy tapasztalt zeneszerzőt megkérni, hogy segítse az alkotás folyamatát, és vezesse a lelkes, ám tapasztalatlan szerző(ke)t.

Remélem, a cikk némi fényt engedett az íratott filmzene sűrű erdejében. Folytatás hamarosan…

Hogyan kell?

Big Band Enegry – promo 2 – jazz stock zene Londonból

 • Faltay Csaba
Sok hangszer, sok mikrofon, sok sáv, sok gomb, sok munka és egy csomó olyan kis izé (pötty) az öt vonalon. Élő stock music igazi zenekarral.

A Score kiadó mindíg komoly hangsúlyt fektet a hangfelvételek minőségére, nincs ez másként a Big Band Enegry című albummal sem. Nincs hangminta, mind számítógép, csak zenészek, kotta és mikrofon. Nagyon nagy világ :-)!

 

 

Hírek

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás