Blog

II TALLÉR ZSÓFIA KORTÁRS NEMZETKÖZI ZENESZERZŐVERSENY – FILMZENE

 • Faltay Csaba
2024-ben másodjára kerül megrendezésre a Tallér Zsófia Nemzetközi Kortárs Zeneszerzőverseny, amelynek idén a filmzene áll a fókuszában. A nyertes művet a 2024 év folyamán koncertszerű előadásban bemutatja a Budafoki Dohnányi Zenekar, a mű egy részletét a saját nagyzenekari stúdiójában rögzíti a Budapest Scoring Orchestra 5 perc hosszban, illetve a nyertes zeneszerző 250 000 Forint jutalomban is részesül.

Pályázati felhívás

 

„A zeneszerzés manapság már teljes mértékben individuális, és mindenki olyan nyelvet választhat magának, amilyet szeretne…” (Tallér Zsófia)

2024-ben másodjára kerül megrendezésre a Tallér Zsófia Nemzetközi Kortárs Zeneszerzőverseny, amely névadója a 2021-ben, hosszú betegség után, 51 évesen elhunyt Tallér Zsófia Erkel-, Bartók-Pásztory- és Artisjus-díjas zeneszerző, egyetemi tanár. Szakmája iránt elkötelezett tanáregyéniségként elsőrendűen fontos volt számára az új zeneszerző-generáció szakmai támogatása és érvényesülésének segítése. Az idei pályázat témája a filmzene, amelynek keretében Jaro Vojtek: Gyerekek című filmjéből kiválasztott részletéhez lehet új kisérőzenét komponálni.

A versenyben való részvételhez nevezni csak eddig be nem mutatott, önálló zeneművel lehet.

A pályamű jeligés.

Nevezési díj: nincs.

Korhatár: 35 év.

A pályamű maximális hossza: megegyezik a filmrészlet hosszával, maximum 9 perc

Előadói apparátus: nagyzenekar, összetétele: kettes fafúvók ( 2 fuvola / a második piccolo válthat), 2 oboa/a második angolkürtre válthat, 2 klarinét/a második basszusklarinétra válthat, 2 fagott/a második kontra-fagottra válthat), rézfúvóskar (4 kürt, 3 harsona, 3 trombita, tuba), 2 ütős és egy timpani játékos (általános nagyzenekari ütőhangszerekkel), 40 tagú vonószenekar (12-10-8-6-4)

Különleges hangszerek felvételére (nagy dobok pld. taiko, népzenei hangszerek, elektronika, stb.) és előadására nincs lehetőség, ezért a pályázati anyagokban sem szerepelhetnek olyan elemek, amik élőben nem előadhatóak, a zeneműveket a fent említett zenekari összeállítására kell megírni. Nem kötelező az összes hangszer használta, de az a pályamű, ami nem adható elő ezzel az apparátussal automatikusan kizárásra kerül a versenyből.

A filmrészlet erről a tárhelyről tölthető le:

https://vimeo.com/906076436?share=copy

jelszó: children8mincut

A filmrészlet egy szökés, és azt követő menekülés története börtönmunkából, amelyben a főhős a feleségéshez és a pár hónapos gyermekéhez szeretne hazajutni. A képsorok változása, menekülés, kifulladás, majd a ház felfedezése, kitűnő lehetőséget nyújt egy változatos hangvételű zene megkomponálására, és a dráma különféle megközelítésére.

A zsűri tagjai:

 • Hollerung Gábor, érdemes művész, Liszt Ferenc- és Príma-díjas karmester, a zsűri elnöke
 • Csengery Dániel, filmzeneszerző
 • Mátyássy Szabolcs, zeneszerző, egyetemi docens
 • Prikler Mátyás, filmrendező, producer
 • Sapszon Bálint, filmzeneszerző, hangszerelő, producer

Díj:

 • A nyertes művet a 2024 év folyamán koncertszerű előadásban bemutatja a Budafoki Dohnányi Zenekar
 • A nyertes mű egy részletét a 2024-es év folyamán a saját nagyzenekari stúdiójában rögzíti a Budapest Scoring Orchestra 5 perc hosszban
 • 250 000 Forint

A jeligés pályaműveket, – élő hangszerekkel vagy hangmintákkal (muck-up) elkészített formában, legkésőbb május 15-ig kérjük a filmmel összeírva feltölteni egy felhőszolgáltatás tárolóhelyére (Googel drive, OneDrive, stb.) mp4 vagy mov formátumban.

Továbbá kérjük ennek a fájlnak az elérhetőségét (link), a pályázó adatait (név, életkor, város és ország), illetve a pályamű partitúráját pdf formátumban megküldeni a competition2024@twelvetones.hu címre.

A verseny anonim, így a kottákban vagy a filmen a szerző neve nem szerepelhet. Amennyiben a pályaműben a szerző bárhol szerepelteti a nevét, az automatikus kizárást von maga után.

A jeligéhez tartozó szerzőneveket a pályázati e-mail szövegébe kell beírni, ezeket a szervező titkosan kezeli, a zsűri tagjai a nevezők nevét csak a pályázatok végleges elbírálás után ismerheti meg. A zsűri a döntését 2024. május 30-ig hozza nyilvánosságra, a díjazottat a szervező értesíti.

A pályázat elküldésével a pályázó beleegyezik, hogy a zeneművet nyilvánosan előadják, illetve a zeneműről hangfelvétel készülhessen, amelynek tulajdonjogát egy külön szerződésben rögzíti a szervező a felvételt megelőzően. A díjazott pályázó vállalja, hogy a nyertes zenemű szólamanyagait legkésőbb 2024. május 30-ig a szervezők rendelkezésére bocsájtja.

A zsűri jogában áll a díjakat megosztani vagy nem kiadni.

A zsűri döntésével szemben fellebezésnek helye nincs.

 

Támogató:

Budafoki Dohnányi Zenekar – https://bdz.hu

Budapest Scoring Orchestra- https://www.budapestscoring.com

MPhilms – https://www.mphilms.sk

A szervezők külön szeretnék megköszönni Jaro Vojtek-nek, hogy engedélyezte, hogy filmjéből egy részletet felhasználhassunk a verseny céljára.

Hírek

Tallér Zsófia Nemzetközi Zeneszerzőverseny eredményhirdetés

 • Faltay Csaba
Örömmel jelentjük be, hogy Emszt András Breathing című műve lett a győztese a idén először megrendezett Tallér Zsófia Nemzetközi Zeneszerzőversenynek, amelyre 40 kiváló pályamű érkezett több mint 15 országból, így egy igazán izgalmas verseny alakult ki.

Örömmel jelentjük be, hogy Emszt András Breathing című műve lett a győztese a idén először megrendezett Tallér Zsófia Nemzetközi Zeneszerzőversenynek, amelyre 40 kiváló pályamű érkezett több mint 15 országból, így egy igazán izgalmas verseny alakult ki.

Színvonalas, nagyon változó szerzői attitűddel írott művek érkeztek, a kortárs zene számos stílusából a posztmoderntől, az ismét nagyon népszerű melodikus irányzatokon keresztül a filmzene ihletésű kompozíciókig. A Tallér Zsófia Nemzetközi Zeneszerzőverseny minden évben lehetőséget kíván nyújtani arra, hogy a fiatal tehetségek bemutathassák a kreativitásukat és zenei tudásukat.

A versenykiírás vonóskarra írott művekre szólt, így a nyertes művet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tagjaiból álló vonószenekar fogja bemutatni április 15-én, a Zeneakadémián megrendezendő Sofianetta Fesztivál keretén belül. Ha valaki már előzetesen meg szeretné hallgatni a művet, akkor az április 14-én Székesfehérvárott tartandó Kérdezd a zeneszerzőt! című koncerten megteheti.

A zsűri tagjai voltak:
• Fekete Gyula, zeneszerző, a Zeneakadémia rektorhelyettese, a zsűri elnöke
• Dobszay-Meskó Ilona, zeneszerző, karmester
• Mátyássy Szabolcs, zeneszerző, egyetemi adjunktus
• Dobri Dániel, zeneszerző, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kortárs művészeti vezetője

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett ezen a versenyen, és jövőre is várjuk a pályaműveket. A jövő évi pályázati kiírást az év utolsó hónapjaiban hozzuk majd nyilvánosságra.

Hírek

Schubert Music Library és Twelvetones Production Music együtt folytatja a jövőben

 • Faltay Csaba
Örömmel jelentjük be, a Twelvetones Production Music és a Schubert Music Library egyesülését! Ezzel egy erősebb és hatékonyabb zenei szolgáltatót hozunk létre. Együtt használjuk ki a Twelvetones kreativitását és Magyarországon egyedülálló zenei produkciós tapasztalatait, valamint a Schubert Music jelentősnemzetközi adminisztratív hátterét, ismertségét és tudását.

Örömmel jelentjük be, a Twelvetones Production Music és a Schubert Music Library egyesülését! Ezzel egy erősebb és hatékonyabb zenei szolgáltatót hozunk létre. Együtt használjuk ki a Twelvetones kreativitását és Magyarországon egyedülálló zenei produkciós tapasztalatait, valamint a Schubert Music jelentősnemzetközi adminisztratív hátterét, ismertségét és tudását.
Az új partnerség a Schubert Music Library név alatt folytatódik, és büszkén őrizzük meg a Twelvetones márkát és közösen építjük tovább.
A Twelvetones Production Music és a Schubert Music Library egyesülése jelentős lépést jelent a magyarországi zenei szolgáltatások területén. Biztosak vagyunk abban, hogy ez az egyesülés egy egyedülálló és páratlan zenei könyvtárat hoz létre, amely értékes értéket jelent majd ügyfeleink és az iparág számára. A két cég legjobbjainak egyesítésével biztosíthatjuk, hogy ügyfeleink a tökéletes zenét kapják projektjeikhez.

Izgatottan várjuk, hogy mit hoz a jövő az egyesített vállalataink számára, és alig várjuk, hogy továbbra is kivételes zenét kínálhassunk ügyfeleinknek.

Hírek

Boldog karácsonyt!

 • Faltay Csaba

Mennyből az angyal lejött hozzátok,
pásztorok, pásztorok!
Hogy Betlehembe sietve menvén
lássátok, lássátok.

Istennek fia , aki született
jászolban, jászolban,
Õ leszen néktek üdvözítõtök
valóban, valóban.

Hírek

UBM Media – profizmus és változatosság

 • Faltay Csaba
Németország egyik legizgalmasabb független kiadójával kötöttünk szerződést, egymás katalógusainak képviseltére.

Igazán nagyszerű együttműködés kezdődött a UBM Records és a Twelvetones között, amelynek keretében mi képviseljük az UBM Media stock zenei katalógust itthon, ők pedig a Twelvetones katalógusait terjesztik Németországban, Ausztriában és Svájcban Az UBM-et, Németország egyik legizgalmasabb független kiadóját, Uwe Buschkötter zeneszerző alapította 2003-ban, a produkciós zenék mellett pop és kortárs katalógus is tartozik a cég portfoliójához. Az egészen kivételes produkciós minőség elképesztő változatossággal párosul, így nyugodtan mondhatjuk, hogy itt tényleg mindent megtalálható, ami egy jó TV műsorhoz vagy online anyaghoz kell.

Hallgassunk bele a több mint 340 albumot tartalmazó katalógusba!

 

UBM 2358 Football

Nem is kezdhetnénk mással ezt az összefoglalót egy német kiadó esetén, mint egy igazi fociműsorokhoz tartozó albummal. Hamisítatlan szurkolói rock himnuszokkal teli album felidézi a felejthetetlen stadion hangulatot, amikor a rajongók éneklik kedvenc csapatuk indulóját. „Jó estét, jó szurkolást!”

UBM 2388 Scenic Wideness

Lenyűgöző kompozíciókkal teli ez az album, amelyek nyugalmat sugároznak, de közben olyan drámai témákról is szólnak, mint az éghajlatváltozás vagy egyéb természeti jelenségek. Ami azonban mindegyik műben közös, hogy egy hatalmas, végtelen tér érzését ragadják meg.

UBM 2453 Blockbuster

Lehet-e elég a trailer típusú „epic” zenékből? Hát nyilván nem. De szerencsére az UBM katalógusban is szereplenek szép számmal. Itt is van egy nagyszerű példa, amiben minden van, ami a műfajhoz kell, gigantikus dobok, kórus, nagyzernekar és elektronika. Már csak az ütős képek hiányoznak.

UBM 2465 Straight to VHS – 80s Themes & Atmospheres

Igazi különlegesség a 80-as évek világát kedvelőknek. Múltidéző retro videós zenék, a VHS tékák hőskorából ínyenceknek.

UBM 2429 E-Mobility

Ez 17 tökéletes háttérzene olyan témák feldolgozásához add zenei kulisszát, mint a mobilitás, a várostervezés és a társadalmi változások. Túlnyomórészt optimista és semleges hangvételű elektronikus hangszerelésű zenék prímán illenek a legváltozatosabb képi világhoz, így TV műsorok és online videók állandó kedvenceivé vállhatnak nagyon hamar.

UBM 2287 Electronic Dance Music – Vibrant EDM

Az EDM az utóbbi időben a klubok világából átköltözött a vágószóbák számítógépjeiébe is, egyre többször kerül online filmek, vagy TV műsorok zenei közé. Progressive house, holland house, EDM vagy future house, mindezek a műfajok megtalálhatók ezen az albumon, hogy kiegészítsenek bármilyen party hnagulatú adást, valóságshow-t, divatösszefoglalót vagy sporttevékenységet tartalmazó műsort.

 

A teljes katalógust itt találod: UBM Media

 

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlók

Tallér Zsófia Kortárs Nemzetközi Zeneszerzőverseny

 • Faltay Csaba
2023 tavasszal megrendezendő Sofianetta Fesztivál keretein belül ebben az esztendőben a Twelvetones Zeneműkiadó nemzetközi zeneszerzőversenyt hirdet Tallér Zsófia emlékére, a nyertes pályamű megszólal az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

„A zeneszerzés manapság már teljes mértékben individuális, és mindenki olyan nyelvet választhat magának, amilyet szeretne…” (Tallér Zsófia)

2021. április 5-én, hosszú betegség után, fiatalon, 51 évesen elhunyt Tallér Zsófia Erkel-, Bartók-Pásztory- és Artisjus-díjas zeneszerző, egyetemi tanár. Szakmája iránt elkötelezett tanáregyéniségként elsőrendűen fontos volt számára az új zeneszerző-generáció szakmai támogatása és érvényesülésének segítése. A tavasszal megrendezendő Sofianetta Fesztivál keretein belül ebben az esztendőben a Twelvetones Zeneműkiadó nemzetközi zeneszerzőversenyt hirdet emlékére, a nyertes pályamű megszólal az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában. A versenyben való részvételhez nevezni csak eddig be nem mutatott, önálló zeneművel lehet. A pályamű jeligés. Nevezési díj: nincs. Korhatár: 35 év. A pályamű hossza: max. 12 perc, de 7 percnél nem lehet rövidebb. Előadói apparátus: vonós kamarazenekar (5-4-3-3-1) A zsűri tagjai:

 • Fekete Gyula, zeneszerző, a Zeneakadémia rektorhelyettese, a zsűri elnöke
 • Dobszay-Meskó Ilona, zeneszerző, karmester
 • Mátyássy Szabolcs, zeneszerző, egyetemi adjunktus
 • Dobri Dániel, zeneszerző, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kortárs művészeti vezetője

Díj:

 • A nyertes művet 2023 áprilisában Székesfehérváron és Budapesten a Sofianetta Fesztivál Zárókoncertjén mutatja be az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.
 • 200.000 Forint
 • Papageno internetes zenei portál által felajánlott díj

A jeligés pályaműveket legkésőbb március 1-ig kérjük elküldeni elektronikusan, pdf formátumban a competition2023@twelvetones.hu címre. A pályázathoz mp3 hangfelvétel ( MIDI realizáció vagy élő eljátszás) csatolása kötelező. A verseny anonim, így a kottákban a szerző neve nem szerepelhet. Amennyiben a pályaműben a szerző bárhol szerepelteti a nevét, az automatikus kizárást von maga után. A jeligéhez tartozó szerzőneveket a pályázati e-mail szövegébe kell beírni, ezeket a szervező titkosan kezeli, a zsűri tagjai a nevezők nevét csak a pályázatok végleges elbírálás után ismerheti meg. A zsűri a döntését 2023. március 17-ig hozza nyilvánosságra, a díjazottat a szervező értesíti. A pályázat elküldésével a pályázó beleegyezik, hogy a zeneművet nyilvánosan előadják. A díjazott pályázó vállalja, hogy a nyertes zenemű szólamanyagait legkésőbb 2023. március 31-ig a szervezők rendelkezésére bocsájtja. A zsűri jogában áll a díjakat megosztani vagy nem kiadni. A zsűri döntésével szemben fellebbezésnek helye nincs.

Hírek

Amusicom – Dinamikus háttérzenék

 • Dudas Petra
Megtisztelő, hogy az Amusicom független produkciós zenei könyvtárat a Twelvetones képviselheti Magyarországon. Köszönjük Danny Pelfrey, kétszeres Emmy-díjas zeneszerzőnek a bizalmat!

A Danny Pelfrey által alapított Amusicom könyvtárat a legnagyobb filmstúdiók, tévé- és kábelcsatornák, reklámügynökségek és különféle műsorszolgáltatók világszerte használják. Mostantól  a katalógus Magyarországon is elérhető, a Twelvetones képviseletében!

Danny Pelfrey  maga is zeneszerző, két Emmy-díj, hat BMI-díj és egy Video Premiere Award büszke tulajdonosa. Számos televíziós sorozat és film zenéjét köszönhetjük neki, valamint koncertművei is elhangzottak már.

A katalógus változatos igényeket szolgál ki, főként dinamikus háttérzenéket kínál. Tévéműsorokhoz, sportösszefoglalókhoz, krimi, nyomozós, feszültségkeltő témák alá a legnagyobb a választék, de emberi érzelmeket felvonultató romantikus albumokat is találunk, ahogyan jazz, swing, rock vagy őrült elektronika stílust is.

Hallgassunk bele a katalógusba!

Urgent Grooves 9 – Erőteljes groove-ok különböző hangszereléssel, többek között rock, elektronikus és szimfonikus hangszereléssel.

Music To Shop By 3 – Akusztikus és elektromos pop/rock zenék reklámokhoz, vásárláshoz és utazási műsorokhoz.

Investigation 4 Mystery / Atmosphere – Atmoszférikus, misztikus zenék mélytengeri hangzástól az űrig; szimfonikus zenétől az industrialra jellemző hangszerelésig.

Inspirational – Felemelő, pozitív, inspiráló zenék filmelőzetesekhez, reklámokhoz és promókhoz.

Frontiers In Science & Technology 1 – High tech zene a tudomány, űrkutatás, új technológiák felfedezéséhez, üzleti és kommunikáció videók alá.

 

A teljes katalógust itt találod: Amusicom

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

 

Ajánlók

Songbook 9 – Fiatalos, lendületes popzenék

 • Dudas Petra
Még mindig nehéz körülírni, mit jelent az, ha egy zene modern és fiatalos, de úgy gondoljuk, az új Twelvetones album mindkettőnek megfelel. Bruzsa Gábor, Faltay Csaba, Istvánffy Zoltán, Ross McLean, Poniklo Imre és Mike Zwecker ezúttal megmutatták legvagányabb arcukat.

Jöhet néhány klassz rádióbarát zene?

Reklámokhoz, inspiráló magazinműsorokhoz, őrületes fesztiváljelenetekhez?

Még mindig nehéz körülírni, mit jelent az, ha egy zene modern és fiatalos, de úgy gondoljuk, az új Twelvetones album mindkettőnek megfelel. Bruzsa Gábor, Faltay Csaba, Istvánffy Zoltán, Ross McLean, Poniklo Imre és Mike Zwecker ezúttal megmutatták legvagányabb arcukat.

Vigyázat, az album egyszeri meghallgatása is garantáltan dallamtapadást okoz!

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy nyilvános helyen váratlanul rákezdett egy dalra. Aki belépett már gyerekközösségbe, nem kerülhette el figyelmét, hogy a kicsik akár egész nap képesek dúdolni, énekelni az aktuális reklámzenéket. Márpedig, aki reklámot készít, annak fontos, hogy a film megragadja a figyelmet. De nem csak reklámnál fontos ez; ha azt szeretnénk, hogy a mozifilmünk végén a nézők emlékezzenek a bulijelenetben elhangzott zenére, olyat kell találnunk, amit még napokkal később is könnyen felidéznek.

Az új Twelvetones album zenéi azért születtek, hogy bekússzanak a hallgatók fülébe, és ott motoszkáljanak tovább.

Hallgassunk bele az albumba!

It was love – Lendületes glam pop rock dal szenvedélyes és erőteljes női énekkel, masszív szintetizátorokkal és lendületes ütemekkel.

Friend zone – Fergeteges pop punk dal a középiskolai szerelemről, ütemes dobokkal, gitárokkal, fülbemászó női énekkel.

Right here – Pörgős, lendületes modern rockzene erőteljes és inspiráló férfi énekkel, gitárriffekkel.

You can do it – Felemelő motivációs rock dal férfi énekkel és himnikus refrénnel.

Love to see you fly – Szuper pozitív pop dal groove-os gitárokkal, tapsolható ritmussal, motiváló férfi énekkel.

 

A teljes albumot itt hallgathatod meg a Twelvetones oldalán:  TWPM 058 Songbook 9

A montázs a Soundcloudod meghallgatható: Songbook 9

Bármilyen zenei kérdésben forduljon hozzánk bizalommal!

 

Ajánlók

Libzik – Káprázatos zenei hátterek

 • Dudas Petra
Köszönjük a francia Libzik zenetárnak, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és mi képviselhetjük Magyarországon az egyre növekvő katalógusukat.

Köszönjük a francia Libzik zenetárnak, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és mi képviselhetjük Magyarországon az egyre növekvő katalógusukat.

Az albumborítói letisztultak és egységesek, a zenék hozzák a kívánt színvonalat. Az elektronikus zenei hátterek, ambientek sodró lendületű hangszereléssel simulnak a képek alá, az atmoszférikus, lassú, drónfelvételek pedig ideális kiegészítői természeti felvételeknek. Dokumentumfilmek, üzleti videók, termékbemutatók alá is kiváló hangzást nyújtanak.

Klasszikus és új-klasszikus zenei kínálattal is rendelkeznek, valamit romantikus hangulatú, érzelmes, szenvedélyes felvételekkel is kecsegtetnek – akár francia énekkel. Filmszerű vagy spirituális témákhoz is találunk megfelelő kínálatot.

Hallgassunk bele a katalógusba!

Bellscapes – Meleg és ragyogó, csilingelő hangok. Pozitív hangulatú, természetközeli zen atmoszféra.

Cinematic Atmobeds – New age és drone album elgondolkodtató hangulattal a térről, időről és a víz alatti univerzumról.

Awkward Atmospheres – Cselló és elektronikus hangzásvilág különleges egyvelege. Nyugtalanító és sötét, mégis romantikus.

Sanitary Crisis – Modern és tudományos témákhoz, kifejezetten laboros, tényfeltáró témákhoz. Fájdalmas és az örömteli pillanatokhoz.

Contemplative – Éteri és atmoszférikus ambient érzelmes és inspiráló mozgással. Természeti és spirituális témákhoz.

A teljes katalógust itt találod: Libzik

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

 

Hírek

Stone Age – Törzsi ritmusok, vadvilág, akció

 • Dudas Petra
Szokás a nagy bejelentések esetén dobpergést kérni – köszönjük, mi megkaptuk: Antovszki Péter és Lepahin Péter zeneszerzőnk elképesztően dinamikus törzsi dobolása kelti életre a legújabb Twelvetones albumot.

Képzeljünk el egy olyan műsort, ami törzsi népek vadászatát mutatja be. A vad a levelek között lapul, ám egy óvatlan pillanatban felszökken, eliszkol, a vadászok pedig a nyomába erednek. Végeláthatatlan hajsza kezdődik. Vajon az ősember hogyan küzdött meg a mamuttal?

Mindannyian fel tudunk idézni olyan akciójelenetet, amelyben az egyik fél üldözi másikat, és a feszültség minden kanyarban a tetőfokára hág. Sötétség honol, a terepviszonyok beláthatatlanok, a félelem egyre fokozódik, és a szereplő már nem tudja: ő vajon a vadász vagy a préda?

Láttunk már küzdő feleket a ringben, futót a futópályán, futballistát labdába rúgni. Az izgalom hol fokozódik, hol csillapodik, amikor az egyik pillanatban minden mozog, majd a következőben megáll, és csak a feszült várakozás marad. Meddig lehet ezt még fokozni?

A fenti jelenetekben az a közös, hogy a Stone Age albumon fellelhető zeneszámok mind kiváló aláfestőként dübörögnének alattuk, mert az erőteljes dobpergések fölé játszott szintetizátor hangok, etnikai hangszerek és hangeffektek varázslatosan árnyalják őket a különféle témákhoz.

Filmelőzetesekhez, vadvilági, őstörténeti vagy törzsi témákhoz, sportösszefoglalókhoz.

Hallgassunk bele az albumba!

Dance for the Spirits – Sötét és baljóslatú szám lassú, de folyamatos felépítéssel és erősödő törzsi dobolással, alacsony drónokkal és néhány hibrid hanggal. Tökéletes törzsi és őstörténeti témákhoz, de trailer felhasználásra is.

The Prey – Fokozatosan épülő feszültség erőteljes dobolással, etnikai riffekkel és hangeffektekkel. Vadászattal, törzsi életérzéssel kapcsolatos témákhoz, filmelőzetesekhez, akciójelenetekhez.

Stealth on Ice – Sötét és izgalmas dobritmusok, törzsi hangulatú atmoszféra, szintetizátorokkal és etnikai hangszerekkel hangeffektekkel. Törzsi témákhoz, küzdősportokhoz, akciójelenetekhez, de trailerekhez is kiváló.

We will Prevail – Titokzatos és sötét törzsi dobritmusok. Ideális filmelőzetesekhez, de a várható hősies csaták baljós jeleneteihez és az epikus jelenetek előkészítéséhez is.

A teljes albumot a Twelvetones keresőoldalán hallgathatod meg: Stone Age

Soundcloudon megtalálod a montázst: Stone Age – Montage

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépjen velünk kapcsolatba!

Ajánlók Hírek