Blog

RAFT MUSIC – MODERN, EREDETI, SOKSZÍNŰ

 • Dudas Petra
A brit Raft Music stock zenei katalógusa színvonalas és hiánypótló. Új katalógusunk profizmusáról nemcsak zenei palettája árulkodik, hanem a zeneszámok átgondolt felépítése is, mely megkönnyíti a velük való munkát.

Új katalógusunk profizmusáról nemcsak zenei palettája árulkodik, hanem a zeneszámok átgondolt felépítése is, mely megkönnyíti a velük való munkát. Minden zene három változatban létezik:

 1. A fő verzió 60 másodperces, és a legfőbb hangszerelési pontokon könnyedén rövidíthető és hosszabbítható, így a vágás pofonegyszerű.
 2. A következő egy 2 perces aláfestő verzió (talkover), ami tökéletes választás beszéd alá hangulatkeltőnek.
 3. Végül minden számnak elérhető egy 30 másodperces reklámverziója.

Egy rövid film is készült magyarázatként:

Ilyen az igazi, felhasználóbarát stock zene; készen áll, ha azonnal szükség van megbízható, profi felvételre!

Említettem a műfaji sokszínűséget; modern, trendi, fiatalos elektronikus zenék kínálata, úgy mint drum’n’bass, breakbeat, EDM, dance, pop vagy a ma igen népszerű trap.

Amit viszont még nagyobb örömmel üdvözöltük, mert hiánypótló, a minimal, lo-fi vagy a sound-effektek.

Hallgassunk bele!

Éteri ének és pop

Kellemes Lo-fi chill

Húrszaggatás

Félelmetes, borzongató, galaktikus

Szuperpozitív!

Meditáció

Hangeffektek

A teljes könyvtár a Twelvetones zenekeresőben itt érhető el!

Hírek

A legjobb filmelőzetesek a mi zenéinkkel készülnek!

 • Dudas Petra
Büszkék vagyunk arra, hogy stock zenetárunk kínálata annyira sokszínű, hogy egyre több filmelőzetesben csendülnek fel az általunk képviselt könyvtárak zenéi. Mindenféle stílusban található nálunk megfelelő zene, legyen szó vígjátékról, drámáról, dokumentumfilmről vagy borzongató horrorról.

Büszkék vagyunk arra, hogy stock zenetárunk kínálata annyira sokszínű, hogy egyre több filmelőzetesben csendülnek fel az általunk képviselt könyvtárak zenéi.

Mindenféle stílusban található nálunk megfelelő zene, legyen szó vígjátékról, drámáról, dokumentumfilmről vagy borzongató horrorról. Az összes trailer Magyarország első számú filmelőzetes vágójának, Bedő Barnának munkái, aki idén szeptemberben kapott Arany Blende díjat.

Nézzünk egy merítést az idei filmelőzetesekből!

 

 1. Éden

Különleges hangulatú filmdráma elszigeteltségről és pszichoszomatikus betegségről.

Zenetár: Evolving Sound

Zeneszerző: Denis Surov

Cím: Art of life

 

 1. Spirál

Dráma az elengedésről, ragaszkodásról, kísértésről.

Zenetár: Evolving Sound

Zeneszerző: Kevin Sargent

Cím: Edge of tomorrow

 

 1. A létezés eufóriája

Megható és csodaszép táncos dokumentumfilm Fahidi Éváról. Három női lélek találkozása.

2019-es, de még mindig szeretjük:)

Zenetár: Twisted Jukebox

Zeneszerző: Michael Emmerson

Cím: Just breathe

 

 1. Toxikoma

Szabó Győző önéletrajzi írásán alapuló történet.

Zenetár: Evolving Sound

Zeneszerző: Matias Malmivaara

Cím: Ashen

 

 1. Becsúszó szerelem

Szerelem a legváratlanabb helyzetben és módon.

Zenetár: Soundiva

Zeneszerző: Stefano Mastronardi

Cím: Underworld

és

Zenetár: Twisted Jukebox

Zeneszerző: Phil Panton

Cím: Young Bones

 

 1. Post Mortem

Halottakat fotózó férfi és egy kislány szembeszáll a kísértetekkel az első világháború után. Misztikus horror.

Zenetár: Evolving Sound

Zeneszerző: Chris Davey

Cím: Slither

Mindenkinek jó mozisát kívánunk!

 

Hírek

HDMN Prime – új amerikai katalógus

 • Dudas Petra
A HDMN Prime a HD Music Now produkciós zenei részlege. A gondozásukban megjelent albumok mind indie zenekarok, DJ-k, zeneszerzők által megkomponált eredeti, igényes munkák.

A HDMN Prime a HD Music Now produkciós zenei részlege. A gondozásukban megjelent albumok mind indie zenekarok, DJ-k, zeneszerzők által megkomponált eredeti, igényes munkák.

A kiadó és az általa képviselt tehetségek számára a minőség a legfontosabb. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy minden egyes albumuk a filmes szakmában dolgozó kreatív producerek, zenei szerkesztők és filmkészítők leggyakoribb igényei alapján készültek. A siker nem maradt el; számos filmben használták már fel a HDMN Prime által gondozott stock zenéket!

*

Hallgassatok bele!

Rövid, ütős, határozott akciójelenetek

Oblivinon (Trailer Music)

 

Lebegő, sodró súlytalanság

Moonlight Dreams

 

 

Horror, thriller és bűnözés ihlette borzongató metál

Alternative Metal

 

Táncos és nyugis, elégedett és pozitív trap&electronica

TRAP 3

 

Feszült, intenzív, nyers doberő, drone-hangzás és hangeffektek

Drum Carnage Vol1

 

Hip-hop válogatás Amerika minden területéről

Hip-Hop Artists Vol.1

 

 

Intenzív, kísérteties, feszült jelenetek

Dark Underscore

 

 

Vidám, akusztikus fütyülős és tapsolós

Quirky Folk-Pop Vol.1

 

Ajánlók

Au Revoire! Arrivederci! So long!

 • Dudas Petra
A továbbiakban nem lesz elérhető a Pedigree Cuts katalógus.

Október elsejétől elbúcsúzunk a Pedigree Cuts-tól, mert a PC kiadó managmentje a globális terjeszkedés mellett döntött. Örülünk, hogy együttműködhettünk, és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!

Javasoljuk felhasználóinknak, hogy a korábban letöltött, gépen tárolt zenéket nézzék át, és a PEDA, PEDB, PEDD, PEDE, PEDF kódokkal kezdődő fájlokat töröljék, mert a jövőben ezeket nem tudjuk jogosítani.

Korábban is előfordult már, hogy bizonyos kiadókkal megszűnt az együttműködésünk, ezért mindenképpen javasoljuk a gépre letöltött adattár áttekintést. Érdemes összeegyeztetni a zenefájlokat az általunk jelenleg képviselt kiadókkal. Nemcsak azért, mert egyes kiadókat már nem képviselünk, hanem mert számos új könyvtárral gazdagodtunk is.

Ha szeretnének az összevetésben segítséget kérni, keressenek minket bizalommal!

Hírek

MI AZ A ZENEI BRIEF ÉS HOGYAN HATÁROZZAM MEG?

 • Dudas Petra
Zenét találni a filmünkhöz nem mindig könnyű, de egy pontosan meghatározott brieffel nemcsak a folyamat gyorsul fel, hanem ügyfelünk is elégedett lesz

A „brief” szóra nincsen magyar kifejezés. Lényegében, egy információs csomag arról, mi az ügyfél célja a filmjével, legyen szó reklámról, kampányról, üzleti videóról vagy bármilyen professzionális videótartalomról. Maga a koncepció, mely minden apró részletre kitejed. Ilyen „apró”, bár annál jelentősebb részlet a filmet aláfestő zene.

Mivel a zene rengeteget hozzátesz a produkcióhoz, pláne ha rádióreklámról van szó, ezért elengedhetetlen, hogy egyértelmű legyen a hozzá kapcsolódó zenei brief, ugyanakkor megadja a kreatív szabadságot is.

A jó brief meghatározza, ki a célközönség, mi az üzenet és milyen a film kívánt hangulata. Ha ezt tudjuk, már épülhet is a zenei briefünk!

*

Gyakran keresnek meg ügynökségek, vágók, stúdiók, hogy segítsünk a zenekeresésben.

Néha a megfelelő keresőszavak meghatározásában van szükségük tanácsra, de gyakrabban kérik kifejezetten a zenekeresést, mely során egy zenei listát állítunk össze a zenekeresőnkben található stock zenékből.

Néhány átgondolandó kérdés, ami segíthet a legpontosabb zenei brief megalkotásához, hogy a lehető legjobban közelítsünk az ügyfél elképzeléséhez

Ha az ügyfél nem hozott olyan zenét, amihez hasonlót szeretne

 • Mi a téma? Más típusú zenét keresünk egy gyereknap alá, mint egy extrém sportokat bemutató videó alá, noha mindkettő lendületes, felemelő, pozitív.
 • Milyen legyen a tempó? A lendületes és dinamikus önmagában nem jelenti azt, hogy egy zene zakatol és pulzál. A legvadabb indie rock soha nem lesz olyan, mint egy pörgős trance, holott mindkettő gyors, fiatalos, energikus. Egy lounge sosem lesz olyan lassú, mint egy meditációs zene, pedig mindkettő lassú, relaxált, békés.
 • Milyen műfajok között keressünk? Lehet, hogy én egy napszemüvegeket árusító üzlet promóciójához urban, r’n’b, trap stílusban keresgélnék, de az ügyfél inkább indie popot vagy club-dance zenét szeretne. Ezért ez is egy fontos tudnivaló.
 • Milyen legyen a hangulata? Az alaphangulatok mellett (vidám, feldobott, bizakodó, rejtélyes, szomorkás, vicces, nyugodt stb.) egyre gyakrabban érkezik a „fiatalos” és a „komoly” kifejezés. Mindegyik esetben az első három pontot meg kell határoznunk, különben könnyen zsákutcába kerülünk. Nehéz megmondani, mit szeretnek a fiatalok; az egyik punkot, a másik jazzt, a harmadik trapet, a negyedik trance-t, az ötödik popot, a hatodik metált, a hetedik hip-hopot… Remélem, érthető a lényeg.
 • Van preferált hangszer? Néha felmerül az igény, hogy legyen benne trombita, zongora, nagyzenekar vagy énekhang. A keresőkategóriákban hangszerekre is rá tudunk keresni, így bátran lehet ebben is gondolkodni.
 • Milyen ne legyen? Ez is fontos! Ha az ügyfél elzárkózik bizonyos műfajtól, jó, ha tudjuk. Pl. : A „fiatalos, lendületes, vidám” mellé jöhet a „rock-pop irány, gitáros, húrszaggató, ének nélküli, és semmiképp ne legyen elektronikus”. Ez már sokkal konkrétabb.

Ha az ügyfél hozott olyan zenét, amihez hasonlót szeretne

 • Mi tetszett meg benne? Nagyon fontos megtudnunk, melyik része fogta meg a legjobban. A hangulata? Az ének? Maradjon női hang vagy lehet férfi? Ne legyen rajta ének? A zongora vagy a trombita tetszett jobban? Lehet benne gitár is? Ha nem lesz benne zongora, baj? A tempója illik a produkcióhoz? Lehet esetleg gyorsabb vagy lassabb? A műfaj tetszik? Esetleg elmehet akusztikusabb vagy éppen elektronikusabb irányba? Korábban ezzel futott a film és sikeres volt? Mit gondol, mi fogta meg a közönséget a zenében?

Ha az ügyfél inkább konkrét zenét jogosítania

 • Lépjetek velünk kapcsolatba, ebben is tudunk segíteni! Bármely zene jogtulajdonosait felkutatjuk!

Ha az általunk kínált zenei lista nem felel meg, jöhet a következő kör, esetleg még konkrétabb elképzelésekkel, vagy a listából kiválasztott egy-két zeneszámmal, ami valamennyire közelít az ügyfél elképzeléséhez.

Ha nincsen elképzelés, az sem baj, mi is szívesen teszünk javaslatokat, a film vagy storyboard ismeretében.

Remélem, ez az összefoglalás hasznos volt. Ha kérdésetek maradt, keressetek bizalommal!

Hogyan kell?

GANJA – A ZENE PASZTELLKRÉTÁJA

 • Dudas Petra
Pozitív, atmoszférikus reggae és dub háttérzene utazás és életmód témákhoz vagy dokumentumfilmekhez

Ha emlékeznék rá, ki mondta, hogy minden reggae és dub szám ugyanolyan, megmutatnám neki a Twelvetones gondozásában megjelent, legújabb stock albumunkat. Csaba ugyanis, kilenc különböző tracket írt.

A dubra jellemző erőteljes dobok és basszusok természetesen, a Ganja c. albumról sem hiányozhatnak, ahogyan a stílusban oly kedvelt hangeffektek sem.

Akkor mégis mitől olyan eredeti ez az album? A válasz egyszerű: a belecsempészett vintage árnyalattól. A zenében mostanában különösen kedvelt ez az értékmegőrző irányvonal, mert felidézi és újragondolja azt a régmúlt korszakot, melyben a visszafogottság, a minőség és az igényesség hangsúlyosabb, mint a harsány hivalkodás.

Nyugalmas, ellazulós, partilevezetős, chill sátras, otthon tevékenykedős, utazós zenék a Jamaica színeiben.

Egynapos kirándulás ajánlatok a „Csak Nyugi” Utazási Iroda jóvoltából:

1. Misztikus séta a közeli szellemvárosban, szállás a Temető Hotel nyugalmában

Spooky Smoke

2. Ebéd Raszta Papinál, kókuszdiódobó verseny és szánsájn koktél készítés

Best island Ever

3. Nyomozás a helyi legnagyobb fegyverkereskedő után, majd vízikaland a bandafőnök jachtján

Warrior

4. Séf-párbaj egy indiai és kínai fúziós étteremben, nyertes fizet jeligére

Space Noodles

5. Szabadtéri buli utáni lazítás és makramé fonástechnikák elsajátítása a pálmafás tengerparton

Everything Irie

 

A teljes album itt hallgatható meg:

GANJA – dub and reggae beds

Ajánlók

SQUIRKY SONGS – ROMANTIKUS KOMÉDIA

 • Dudas Petra
Érzelmes és vicces stock dalok tehetséges énekesekkel

Azért szeretjük annyira a Squirky Music katalógusát, mert minden albumuk egy-egy hiánypótló témáról szól, ráadásul eredeti megvalósításban.

Ezért is üdvözöltük örömmel a Squirky Songs első két megjelent stock lemezét is, mert biztosak voltunk abban, hogy az erős kezdet után hasonlóan remek számokat hallunk majd tőlük.

Hogy miért ilyen jó?

Azért, mert ötletes és bátor. A hiánypótló produkciós zenék alkotásához pedig ez a két tulajdonság kulcsfontosságú. Szerintünk, a Squirkynél nincs ebből hiány.

*

Songs For My Dog

Szerelem, barátság, kutyák. Ez a három szó együtt már eleve sejtet egy ütős, romantikus komédiát, hát még, ha hozzáfűzzük, hogy egy tehetséges jazz énekesnő adja hozzá a hangját, míg a háttérben nagyzenekar muzsikál.

És ha van még bennünk szufla, igazi retro klub hangulatot teremthetünk egy vidám jive nótával. Félre hát az asztalokat, és pörögjön a tánc!

Send Out The Stars

Ha pedig igazán érzelmes és modern témához keresünk zenét, de nem szeretnénk sablonosat, akkor hallgassuk meg ezt a két dalt, melynek az a különlegessége, hogy egy folk énekesnő adja hozzá a hangját. Na ugye, hogy ez sem szokványos?

*

A Squirky Music könyvtára itt érhető el: Squirky Music

A Squirky Songs pedig itt: Squirky Songs

Ajánlók

FUEGO – Életszerű történetek flamenco gitárral

 • Dudas Petra
Jagoba Santos és egy flamenco gitár elég ahhoz, hogy spanyol filmbe képzeljük magunkat. Vagy egyenesen a táncparkettre!

Ha azt mondják, flamenco, azt mondom vörös fodrok, rózsa, kasztanyetta és felszabadult mosoly.

A flamenco a tánc, a dal és a hangszerek összefonódása. Egy olyan kifejezésmód, melyben a taps, a dobogás, a szenvedélyes ének és a szemek pajkos tüze adja a végső, eufórikus élményt.

Yago egyedül, egy flamenco gitárral elérte ugyanezt a hatást.

Ezek a különleges történetek képesek igazi hangulatfestő zenékké válni bármilyen szépséget és szenvedélyt megfogalmazó téma alá. De nem csak tüzesen pattognak a húrok ujjai alatt, hanem langyosan csobognak is, ha magányról vagy bimbódzó szerelemről mesél.

Tüzes, szenvedélyes, imádjuk.

 

Mi soledad

Érzékeny és vágyakozó

El Mentidero

Magabiztos, merész és dallamos

Aguadulce

Folyékony csoda

Brenes

Boldog és kiegyensúlyozott

 

Büszkék vagyunk rá, hogy a Twelvetones gondozásában, igazi latin csodák is megjelenhetnek!

Ajánlók

TWELVETONES PRODUCTION MUSIC – MÁR SPANYOLORSZÁGBAN ÉS PORTUGÁLIÁBAN IS!

 • Dudas Petra
Mostantól Spanyolországban és Portugáliában is a ViMúsIca képvisel minket.

Remek hírünk van!

Nem csak mi képviselünk kiváló stock zenei katalógusokat a világ számos pontjáról, hanem mi is folyamatosan bővítjük külföldi terjesztői hálózatunkat.

Mostantól Spanyolországban és Portugáliában a ViMúsIca képvisel minket.

Nagyon örülünk az együttműködésnek.

Hírek

DELICATE – Lágy és éterikus

 • Dudas Petra
Van, amit szavakkal igen nehéz kifejezni; Lustyik Ákos zeneszerzőnk albuma a legmélyebb emberi érzésekről szól.

Ajánlót írni mindig saját zeneszerzőink albumáról a legnehezebb, mert az ember attól fél, hogy másokban olyan hatást kelt vele, mint amikor a szakács egekbe dicséri a főztjét, pedig csak egy rántottát tett le az asztalra. Most viszont nincs ilyen érzésem, mert aki belehallgat ezekbe a puha és simogató darabokba, megérti, miről beszélek.

Nem titok, ma reggel már másodszor hallgatom végig a zongora és húrok éteri kavalkádját. Ákos olyan érzelmeket fogalmazott meg a zenén keresztül, mint a szerelem, az emlékezés, a gyengédség vagy a tiszta szépség.

Ezek a színes, folyékony, plasztikus dallamok nem csak a fülem kápráztatták el, hanem meg is érintettek. Elgondolkodtató, őszinte zenék, melyek nem csak belső képeket hívnak elő, hanem egyenesen vászonra születtek, legyen szó természetfilmről, drámáról, romantikus témáról vagy dokumentumfilmről.

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a stock zene nem egy művészeti kategória, hanem üzleti, jogi kategória. A Twelvetones gondozásában megjelent Delicate album ékes bizonyítéka annak, milyen gyöngyszemek születhetnek a stock music keretén belül is.

Kedvcsinálónak íme három csodaszép track!

 1. Kedvencem:

Tender momories

 1. Romantika, utazás, dráma

In a dream

 1. Természetközeli

New man

A teljes album itt meghallgatható:

Lustyik Ákos: Delicate

 

 

Ajánlók

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás