Blog

Libzik – Káprázatos zenei hátterek

  • Dudas Petra
Köszönjük a francia Libzik zenetárnak, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és mi képviselhetjük Magyarországon az egyre növekvő katalógusukat.

Köszönjük a francia Libzik zenetárnak, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és mi képviselhetjük Magyarországon az egyre növekvő katalógusukat.

Az albumborítói letisztultak és egységesek, a zenék hozzák a kívánt színvonalat. Az elektronikus zenei hátterek, ambientek sodró lendületű hangszereléssel simulnak a képek alá, az atmoszférikus, lassú, drónfelvételek pedig ideális kiegészítői természeti felvételeknek. Dokumentumfilmek, üzleti videók, termékbemutatók alá is kiváló hangzást nyújtanak.

Klasszikus és új-klasszikus zenei kínálattal is rendelkeznek, valamit romantikus hangulatú, érzelmes, szenvedélyes felvételekkel is kecsegtetnek – akár francia énekkel. Filmszerű vagy spirituális témákhoz is találunk megfelelő kínálatot.

Hallgassunk bele a katalógusba!

Bellscapes – Meleg és ragyogó, csilingelő hangok. Pozitív hangulatú, természetközeli zen atmoszféra.

Cinematic Atmobeds – New age és drone album elgondolkodtató hangulattal a térről, időről és a víz alatti univerzumról.

Awkward Atmospheres – Cselló és elektronikus hangzásvilág különleges egyvelege. Nyugtalanító és sötét, mégis romantikus.

Sanitary Crisis – Modern és tudományos témákhoz, kifejezetten laboros, tényfeltáró témákhoz. Fájdalmas és az örömteli pillanatokhoz.

Contemplative – Éteri és atmoszférikus ambient érzelmes és inspiráló mozgással. Természeti és spirituális témákhoz.

A teljes katalógust itt találod: Libzik

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

 

Hírek

Stone Age – Törzsi ritmusok, vadvilág, akció

  • Dudas Petra
Szokás a nagy bejelentések esetén dobpergést kérni – köszönjük, mi megkaptuk: Antovszki Péter és Lepahin Péter zeneszerzőnk elképesztően dinamikus törzsi dobolása kelti életre a legújabb Twelvetones albumot.

Képzeljünk el egy olyan műsort, ami törzsi népek vadászatát mutatja be. A vad a levelek között lapul, ám egy óvatlan pillanatban felszökken, eliszkol, a vadászok pedig a nyomába erednek. Végeláthatatlan hajsza kezdődik. Vajon az ősember hogyan küzdött meg a mamuttal?

Mindannyian fel tudunk idézni olyan akciójelenetet, amelyben az egyik fél üldözi másikat, és a feszültség minden kanyarban a tetőfokára hág. Sötétség honol, a terepviszonyok beláthatatlanok, a félelem egyre fokozódik, és a szereplő már nem tudja: ő vajon a vadász vagy a préda?

Láttunk már küzdő feleket a ringben, futót a futópályán, futballistát labdába rúgni. Az izgalom hol fokozódik, hol csillapodik, amikor az egyik pillanatban minden mozog, majd a következőben megáll, és csak a feszült várakozás marad. Meddig lehet ezt még fokozni?

A fenti jelenetekben az a közös, hogy a Stone Age albumon fellelhető zeneszámok mind kiváló aláfestőként dübörögnének alattuk, mert az erőteljes dobpergések fölé játszott szintetizátor hangok, etnikai hangszerek és hangeffektek varázslatosan árnyalják őket a különféle témákhoz.

Filmelőzetesekhez, vadvilági, őstörténeti vagy törzsi témákhoz, sportösszefoglalókhoz.

Hallgassunk bele az albumba!

Dance for the Spirits – Sötét és baljóslatú szám lassú, de folyamatos felépítéssel és erősödő törzsi dobolással, alacsony drónokkal és néhány hibrid hanggal. Tökéletes törzsi és őstörténeti témákhoz, de trailer felhasználásra is.

The Prey – Fokozatosan épülő feszültség erőteljes dobolással, etnikai riffekkel és hangeffektekkel. Vadászattal, törzsi életérzéssel kapcsolatos témákhoz, filmelőzetesekhez, akciójelenetekhez.

Stealth on Ice – Sötét és izgalmas dobritmusok, törzsi hangulatú atmoszféra, szintetizátorokkal és etnikai hangszerekkel hangeffektekkel. Törzsi témákhoz, küzdősportokhoz, akciójelenetekhez, de trailerekhez is kiváló.

We will Prevail – Titokzatos és sötét törzsi dobritmusok. Ideális filmelőzetesekhez, de a várható hősies csaták baljós jeleneteihez és az epikus jelenetek előkészítéséhez is.

A teljes albumot a Twelvetones keresőoldalán hallgathatod meg: Stone Age

Soundcloudon megtalálod a montázst: Stone Age – Montage

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépjen velünk kapcsolatba!

Ajánlók Hírek

Deep Syncers Music – Hangulatok, hátterek

  • Dudas Petra
Két barát, egyikük elismert zeneszerző és zenei producer, másikuk sikeres vállalkozó – ők állnak a Deep Syncers Music angol zenei kiadó és produkciós cég mögött, akik otthont adnak a Deep Syncers és a Tune Mass albumainak.

Két barát, egyikük elismert zeneszerző és zenei producer, másikuk sikeres vállalkozó – ők állnak a Deep Syncers Music angol zenei kiadó és produkciós cég mögött, akik otthont adnak a Deep Syncers és a Tune Mass albumainak.

Alternatív, modern zenei irányvonalat képviselnek, minden albumukat egyedülálló hangulat jellemzi: indie rock és elektro pop zenei hátterek, filmes drónok, varázslatos, misztikus vagy feszült atmoszférákkal. Találunk kínálatot sport promós filmek alá, pozitív nyári hangulathoz, természetközeli felvételekhez, filmekhez. Ha pedig érzelmes klasszikus dallamokra van szükségünk, akkor is jó helyen járunk.

Hallgassunk le a katalógusba!

Epic Anthemic – Felemelő, inspiráló epikus zenei album. Emelkedő hangszerelés, motiváló és himnikus.

Sport in Motion – Indie elektronica. Tökéletes sportösszefoglalókhoz, aktív tevékenységekhez.

Uptown Indie Party – Pozitív hangulatú indie zene. Ideális motivációs témákhoz, szabadidőhöz, magazinműsorokhoz.

Voyage to Dystopia – Különleges hangulatú drónok és feszültségkeltő atmoszférák.

Daydreams and Moonbeams – Elgondolkodtató, inspiráló gitár- és zongoraszámok.

 

A teljes katalógust itt találod: Deep Syncers

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

 

Ajánlók

LondonSync – Elegáns profizmus

  • Dudas Petra
A LondonSync professzionális stock zenei katalógusát Lucas Friedmann indította el 2014-ben azzal az eltökélt céllal, hogy a filmrendezők, vágók, szerkesztők mindennapi zenei igényeit kielégítse. Mi úgy gondoljuk, sikerült.

Büszkék vagyunk arra, hogy a LondonSync professzionális és modern katalógusát mi képviselhetjük Magyarországon!

Az Egyesült Királyság legkiválóbb zenészeinek és zeneszerzőinek köszönhetjük ezt a profi katalógust. Hatalmas előny, hogy követik az aktuális zenei igényeket; minden album a maga tematikájában változatos műfaji sokszínűséget kínál. Valamennyi zeneszám felépítése a vágók munkájának kedvez: építkező hangszerelés, hangeffektek, kiállások színesítik a felvételeket.

A modern dance és elektronikus pop mellett számos atmoszférikus ambient és drón felvételt is találunk. Feszültségfokozó és kellemes háttérzenékből sincs hiány, legyen szó filmzenéről, show-műsorban való elhangzásról vagy dokumentumfilmről, utazási magazinról. Hiánypótló a romantikus és történelmi drámák alá illő zenei repertoárjuk is.

Reklámok, filmek, sportösszefoglalók, magazinműsorok készítőinek kedvelt zenetára lesz!

Hallgassunk bele a katalógusba!

Sparks will Fly – Lendületes modern nyári pop számok lenyűgöző vokállal, himnikus hangulattal. Reklámokhoz, reality műsorokhoz, partihangulatokhoz.

Barn Dance – Pozitív Folk Pop számok akusztikus gitár, zongora, basszusdob, ukuleles, nagybőgő és dob kíséretében. Kiváló album pozitív promókhoz, magazinműsorokhoz, dokumentumfilmekhez.

Digital Dreams 2 – Dinamikus, fülbemászó és retro elektro-pop rádióbarát énekkel, lüktető basszussal. Kiváló zenék reklámokhoz, promókhoz, retro jelenetindítókhoz és sci-fi drámákhoz.

Reborn from Ashes – Epikus, akciódús hibrid trailer zenék építkező hangszereléssel. Tökéletes album trailerekhez, akció- és kalandfilmekhez, előzetesekhez és drámai témákhoz.

Survive – Epikus, drámai és atmoszférikus hibrid zeneszámok. Filmelőzetesekhez, sportműsorokhoz, promókhoz, akciójelenetekhez.

Deep Division – Drámai, intenzív és epikus neoklasszikus zenék filmszerű hangzásvilággal. Előzetesekhez, történelmi és romantikus drámákhoz, dokumentumfilmekhez.

State of Emergency – Intenzív, drámai és feszültséggel teli zenék baljós hangeffektekkel. Tökéletes zenék drámákhoz, dokumentumfilmekhez és feszültséggel teli jelenethez.

A teljes katalógust itt találod: LondonSync

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlók

Modern Farming – Gondtalanul a természetben

  • Dudas Petra
A múlt héten büszkén mutattuk be nektek a legújabb Twelvetones albumot Bruzsa Gábor zeneszerzőnk vidám organikus zenéivel, és nem is gondoltuk, hogy ennyire sokan dicsérik majd – Na jó, valójában sejtettük.

Aki ült már napfelkeltekor tornácon, beszippantva a szalmabálák illatát, szaladgált mezítláb a harmatos fűben, vagy dombtetőn borozgatva búcsúztatta a lemenő napot, átérzi majd az album hangulatát. Gábor a városi irodákba, a sötét vágószobákba is becsempészi a levélkupolák résein átszökő napfény játékát, a tavaszillatot, a konyhából kikúszó friss kenyér aromáját, azt a felhőtlen szabadságot, amikor annyira jó csak úgy lenni, hogy nem érezzük, ha talpunkat böki a kavics, a fakéreg, vagy szálka megy az ujjunkba.

Organikus, optimista zeneszámok akusztikus gitárokkal, groove-okkal és modern hangzással. Tökéletes természeti, kertészeti témák alá, életmódmagazinokhoz.

Hallgassunk bele az albumba!

Kids and Cows – Szuper fülbemászó gyerekbarát zene akusztikus hangszerekkel felhőtlen családi és természeti témákhoz.

Morning Field – Pörgős, energikus hangulat akusztikus gitárokkal, arpeggióval és tapsolással vidám szórakozáshoz és a természeti témákhoz.

Rust – Kellemesen lüktető organikus szám atmoszférikus, éteri hangzással, dallamos akusztikus gitárral és csellóval.

Sunrise on the Meadow – Dinamikus és organikus aláfestő zene ökológiai, baráti és családi témákhoz.

 

A teljes album itt találod: Modern Farming

Soundcloudon is meghallgathatod a montázst: Modern Farming – Montage

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, keress minket bizalommal: Kapcsolat

 

Ajánlók

Primetime Tracks – Prémium minőségű stock zene az InStyle Musictól

  • Dudas Petra
Megtisztelő, hogy a kanadai Primetime Tracks független produkciós zenei könyvtárat a Twelvetones képviselheti Magyarországon. Köszönjük Pedro Costa-nak a bizalmat!

A 2014-ben elindított InStyle Music kiváló minőségű dalokat kínál filmek, sorozatok, tévéműsorok alá, de fiatalos és sporttal foglalkozó témákhoz is találhatunk náluk kedvünkre valót. Zenéik követik a modern zenei trendeket, és a több mint száz album mindegyike precízen meghatározott téma köré épül. Mind a hangszerelés változatossága, mind a kompozíció tökéletesen alkalmazkodik a különböző felhasználói igényekhez.

A Primetime Tracks atmoszférikus, lüktető ambient zenei hátterek mellett a modern pop árnyalataival is jócskán büszkélkedik. Nemcsak rádióbarát nyári pop és dance zenéket találunk a katalógusban, hanem rendkívül igényes hip-hop/trap/urban egyvelegeket is, mindezt vagy chill alapokon, vagy briliáns módon a dramedy sorozatokra jellemző komikus-rejtélyes alapra helyezve. Ez igazán hiánypótló megoldás!

Tudományos-technológiai téma alá is van választék az egészen lassú felvételektől a pörgős elektronikáig. Az epic és hibrid albumok akció és sci-fi történeteket idéznek, ha pedig feszültségkeltő, nyomozós, misztikus hangulat alá keresünk kíséretet, arra is van választék. Nincs hiány vidám akusztikus zenében sem, és találhatunk más országokat felidéző world zenét, vagy ütős rock is. Sőt, természetközeli meditációs zenei kínálat is van.

Hallgassunk bele a katalógusba!

Aspire – Ambient, chill, dream pop, electropop és indie számok egyvelege hangzatos textúrákkal, atmoszférákkal és downtempo ütemekkel. Lendületes, érzelmes, motivációs témákhoz.

Pure Adrenalin – Energiával teli hard rock/metal zenék tele izgalommal, intenzitással és lendülettel. Akciójelenetekhez, sporteseményekhez.

Anthemic EDM Vol. 1 – Merész, epikus és inspiráló. Emelkedett hangulatú, pörgős, fiatalos témákhoz.

Hip-Hop Dramedy Vol. 3 – Játékos, szórakoztató vígjáték modern hip-hop groove-okkal. Sorozatokhoz, reality műsorokhoz kiváló.

Future Bass Vol. 4 – Modern groove-okkal felpörgetett pop és dance zenék. Pozitív, fiatalos, felszabadult.

Ascendence – Erőteljes, epikus hibrid számok előzetesekhez, promóciókhoz és drámai felvételekhez.

Science and Technology Vol. 2 – Drónok, lüktető szintetizátorok és ütős elemek együttes ambient hangzása.

 

A teljes katalógust itt találod: Primetime Tracks

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlók

“Engem mindig lenyűgözött, ahogyan a zenével és a hangokkal komplett világokat lehet teremteni.”

  • Dudas Petra
Antovszki Péter legfőképpen videójáték zeneszerzéssel és sound designnal foglalkozik. Az elmúlt húsz évben több mint húsz videójáték zenéjét komponálta, valamint számos filmtrailer és filmteaser zenét írt. Főbb videójáték produkciók, amelyekben zeneszerzőként részt vett: Codename Panzers, Joint Task Force, Crysis Warhead, Crysis 2 (társszerző), Ryse: Son of Rome, Crysis 3, Sudden Strike 4. Pétert arról kérdeztük, hogyan dolgozik egy zeneszerző, amikor videójátékok alá komponál.

Milyen technikai felszerelésre van szükség ahhoz, hogy valaki zenét írjon játékokhoz?

Tulajdonképpen semmi különleges vagy egyedi felszerelésre nincs szükség. Nagyjából ugyanazokkal az eszközökkel dolgozom, mint a filmes zeneszerzők. Valószínűleg ez abból is adódik, hogy egyre közelebb kerül egymáshoz a film és a játékzene mind stílus, mind technikai szempontból. Számítógép és egy DAW adja az alapokat, valamint az éppen készülő játék saját editora. A számítógépet illetően fontos, hogy a technikai paraméterei kellően jók legyenek, hiszen általában szükség van a játék szerkesztőjében kipróbálni az elkészült zenét, ehhez a legtöbb esetben viszonylag erős hardverre van szükség. A további felszerelés és a szükséges szoftver inkább project alapján dől el, figyelembe véve, hogy a végleges zenét majd zenekar fogja eljátszani igazi hangszerekkel, vagy az adott játékhoz kellően jó hangzást biztosítanak a szoftver hangszerek és hangminták, esetleg a zene stílusából adódóan nincs szükség élő felvételekre. Előbbi esetben elég egy kevésbé élethű hangzású szoftver hangszer is, utóbbi esetében viszont mindig igyekezni kell a legjobb szoftvereket, virtuális hangszereket kiválasztani. Az elmúlt években rengeteget fejlődtek a szoftveres hangszerek és effektek is, akár realizmus, akár megszólalás terén, és szerencsére már bőven van kínálat a legkülönbözőbb stílusokra. Én egyébként valahol a két világ között vagyok: ha valamit meg lehet oldani szoftveres hangszerekkel, effektekkel, az jó és rugalmas, ezért leginkább szoftverekkel dolgozom, de sokszor kell az ember is a hangszer mögé, főleg ha részletesen kidolgozott a játék története és a karakterek. Ha tehetem, és a megrendelő vagy a kiadó biztosít erre lehetőséget, legalább a szóló hangszereket felvesszük igazi hangszerekkel. Mindezen kívül természetesen fontos a jó lehallgató berendezés, a megfelelő akusztikai körülményekkel, és azért nem árt jó mikrofon és audio interfész, ha valami egyedi hangra lenne szükség, amit rögzíteni kell.

Mit mondanak a játékfejlesztők az elképzelésükről, mennyire konkrét koncepcióval fordulnak hozzád? Előfordult már, hogy többször kellett átdolgoznod egy-egy zenei részt?

Legtöbbször elég részletes ismertetőt kapok a készülő játékról concept rajzokkal, tervekkel, történettel, néha még színpalettával is. Ami nincs leírva, megrajzolva azt a játék készítőivel, tervezőivel általában már a korai szakaszban szóban megbeszéljük. Előfordult már, hogy volt a zenei stílussal kapcsolatban is határozott kérés, de valahogy nálam szinte mindig úgy alakult, hogy csinálhattam, amit szeretnék a kapott játéktervek alapján. Ennek persze van jó és rossz oldala is: kötöttségek nélkül rám van bízva minden; ez jól hangzik, de azért nem mindig járható út, főleg a játék készítésének első időszakában. Néha kell valami támpont, esetleg referencia, ami alapján elindulhatok. Előfordul, hogy többször is át kell írni egy zenét, mert változott az adott játékszakasz hangulata, intenzívebb vagy éppen kevésbé intenzív lett, néha produceri, kiadói döntés alapján kell változtatni, újra kell gondolni vagy átalakítani zenét vagy zenéket.

Mennyire speciális zenéket kell írni? Mennyire legyen változatos vagy monoton?

Ez magától a játéktól függ. Mindenképpen törekedni kell a változatosságra, hiszen annak ellenére, hogy ma már a legtöbb esetben filmzenei hatást kell kelteni, nem szabad elfelejteni, hogy amíg egy film esetében folyamatosan, előre beállított kameraállásokkal, a megfelelő tempóra vágott jelenetekkel, a jelenetekhez előre megírt zenével történnek az események, egy játék esetében erre körülbelül 90%-ban nincs lehetőség. A játékos mehet előre, hátra, elidőzhet, körülnézhet egy adott részen, de haladhat is tovább megállás nélkül a pályán. Emiatt nagyon fontos az, hogy szinte észrevétlenül változzon a zene intenzitása. A mai videójáték hangrendszerek képesek arra, hogy valós időben, a játékos által irányított karakterre ható események alapján egy előre megadott csomagból a megfelelő zenei aláfestést válasszák ki. Másképpen fogalmazva, egy virtuális karmester van a gépben, aki a háttérben úgy vezényli a virtuális zenekart, ahogy a képernyőn látható események megkívánják.  Persze mindehhez az szükséges, hogy a zene mindezen szempontok alapján legyen megírva. Ez lehet akár három-négy teljesen különálló és különböző intenzitású zene, de majdnem ugyanolyan hangszereléssel, ugyanazon hangnemben és tempóban, hogy a zenék közötti váltások szinte észrevehetetlenek legyenek, de lehet akár egyetlen zene is layerekre vagy stemekre bontva. Nagyon gyakoriak még egy játékban az átvezető- és a renderelt animációk.  Mivel ezek tulajdonképpen előre beállított, megtervezett rövidfilmek, ebben az esetben a filmzenei megközelítés adja magát: a játék stílusához illő filmzenét kell komponálni.

Fontos, hogy a zenei részek illeszkedjenek egymáshoz, vagyis felismerhető egységet képezzen a játék minden egységének zenei aláfestése?

Igen, szükséges egyfajta egység. Általában a videójáték készítők törekednek arra, hogy a pályák vagy pályaszakaszok változatosak legyenek akár színekben, akár a megjelenített környezetben, akár intenzitásban. A zenének illik ezt követni, de csak mértékkel, hiszen nem lehet nagyon eltérni a játék más részei alatt hallható stílustól; kivétel, ha pont ez a cél, de ez a ritkább eset, és ilyenkor a pályaszakasz és a játék intenzitása, hangulata is nagyot változhat. Egy példa: előfordulhat olyan eset, hogy a játékban ugyanazon helyre többször is visszatérhet a játékos. Ilyenkor a játék tervezői előre egyeztetnek velem, hogy szükség lesz olyan egyedi zenére – akár több változatban és különböző intenzitásokkal is –, ami csak az adott részre jellemző. Azt, hogy a játék többi zenéjéhez képest ez mennyire legyen eltérő, általában a játék tervezői előre meghatározzák számomra. Mostanában egyre többször kapok olyan kérést is, hogy a karaktereknek saját zenei témája legyen, ami ismét filmes szemlélet, de egy játék esetében talán kicsit nehezebben kivitelezhető ez, hiszen ahogy már korábban említettem a videójátékoknál, valós időben többféle lehetőség is adódhat a játékos döntése alapján, ami miatt lehet, hogy nem a megfelelő hatást váltja ki a zenei téma. Ezért óvatosan kell kezelni és alaposan megtervezni, átgondolni az egészet, mert ez nem minden játék esetében működik.

Mennyi idő alatt készül el egy teljes zenei csomag? Előfordult már, hogy a játék fejlesztésével párhuzamosan alakult a zene is?

Én általában a játék fejlesztésével együtt párhuzamosan komponálom meg a zenéket, bár előfordult már, hogy előre megadott paraméterek alapján zenei csomagot kértek tőlem, de – legalábbis nálam – ez a ritkább. Egy játék fejlesztése átlagosan 2, 3, de akár 4, szélsőséges esetekben még több évig is eltarthat, így általában a zene is ennek alapján készül el. Van, hogy a játékkal együtt változik a zene is: átalakulhatnak pályák vagy pályaszakaszok, esetleg változnak párbeszédek, bekerülhetnek új karakterek, de arra is volt már példa, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a producer úgy döntött, vegyük fel élő hangszerekkel a zenéket, ezért elkerülhetetlen volt, hogy valamennyi átalakuláson menjenek keresztül bizonyos zenei részek, témák.

Személyesen téged mi fogott meg leginkább a videójáték zeneszerzésben és a sound designban?

Már gyerekkoromban is elvarázsolt ez a világ. A filmek és a játékok világa egyaránt. Emlékszem még a C64-es időkből, milyen varázslatos tudott lenni számomra egy játék, ha tetszett a zenéje. Később jött az Amiga, majd a PC, és ahogy teltek az évek, egyre jobbak és jobbak lettek a videójátékok hangjai, zenéi is. Engem mindig lenyűgözött, ahogyan a zenével és a hangokkal komplett világokat lehet teremteni. Játszottam zenekarokban, színpadon, amik hatalmas dolgok voltak az életemben és gyönyörű élményeket adtak nekem, de valahogy az, hogy saját zenéket írjak és én is – még ha kicsiket is –, világokat hozzak létre, ez mindig vonzott. Egy idő után egyre erősebb volt bennem a késztetés, hogy ezzel kellene foglalkoznom. Hosszú történet, de talán félig-meddig egy véletlennek is köszönhetően megadatott a lehetőség erre, és mai napig nagyon hálás vagyok azoknak a játékfejlesztő szakembereknek, akiktől annak idején, szinte – ahogy mondani szokás – az utcáról beesve megkaptam a bizalmat és a lehetőséget.

 

Köszönjük, hogy elfogadtad a felkérést és válaszoltál a kérdéseinkre!

Petra, Csaba

 

Mi micsoda?

Thermal Music – Organikus és elektronikus háttérzenék

  • Dudas Petra
Köszönjük JP Rushtonnak, hogy megtisztelt minket bizalmával, és mi képviselhetjük Magyarországon a Thermal Music profi katalógusát. Nem véletlen a profi jelző – a teljes stock zenei palettát magasan képzett és tehetséges zeneszerzők hozzák létre.

Köszönjük JP Rushtonnak, hogy megtisztelt minket bizalmával, és mi képviselhetjük Magyarországon a Thermal Music profi katalógusát. Nem véletlen a profi jelző – a teljes stock zenei palettát magasan képzett és tehetséges zeneszerzők hozzák létre.

A katalógus albumborítói letisztultak és elegánsak, a zenék pedig rendkívül különleges atmoszférát teremtenek. Az organikus és elektronikus hangszerek vegyítése egyedülálló hangzást biztosít, például természetfilmek és utazási műsorok alá igazán kivételes választás. Briliáns, ahogyan a természeti képeket az autentikus hangzásba oltott elektronika kíséri. Ezenkívül filmek, reklámok, magazinműsorok, reality műsorok és dokumentumfilmek alá is kiváló zenéket kínálnak, mert a varázslatos, békés és csendes ambient hangzásvilágtól a csavaros elektronikáig széles a repertoár.

Kifejezetten sok atmoszférikus, ellazulós felvétellel rendelkeznek, melyek remek kiegészítői látképek, slow motion vagy meditációs témáknak. Végül nem feledkezhetünk meg az új klasszikus, filmzeneszerű vagy filmelőzetesekhez készült albumokról sem.

Hallgassunk bele a katalógusba.

Microscopic – Bonyolult és finom részletek makró felvételekhez, közeli felvételekhez, slow motion és timelaps felvételekhez.

Delicatone – Zen Atmospheres – Meditatív és zen hangulat maszsázshoz, meditáláshoz, ellazult pillanatokhoz.

Panoramica Two – Ambient és nagyzenekar éteri keveréke természeti képek alá.

Trailers & Promos – Erőteljes nagyzenekari hibrid zenék mozivászonra kívánkozó hangeffektekkel.

Bleaktronica – Kísérteties hangzásvilág, fémes szintetizátorok és drónok.

Curious & Quirky – Játékos és bohém dallamok utazási magazinok, pozitív hangulatú témák alá.

 

A teljes katalógust itt találod: Thermal Music

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlók Hírek

Squirky Solos és Squirky Jazz – Akusztikus és tematikus csodák a Squirky Musictól

  • Dudas Petra
Kiváló albumkínálat vintage hangulatú vagy modern filmekhez, televíziós műsorokhoz.

Megérkezett hozzánk a népszerű Squirky Music két remek alkönyvtára. A beszédes, letisztult albumborítók ebben a két katalógusban is segítik a választást.

A Squirky Jazz egyelőre két albummal örvendeztetett meg minket, az egyik egy táncos, pörgős, bohém nagyzenekari vintage album, a másik lassú, könnyed, érzelmes zongoradabokkal idézi fel a régmúlt báltermeit.

A Squirky Solos kínálata szintén hiánypótló, a koncepció pedig egyszerű: mindegyikben egy hangszer hangsúlyos, úgy mint zongora, akusztikus gitár, trombita, fuvola, orgona. A zeneszámok mind különleges hangulatot idéznek fel, témájukban sokszínűek. Misztikus, organikus, titokzatos felvételeket ugyanúgy találunk, mint kellemes, elnyújtózós, vidám témákat.

Kiváló albumkínálat vintage hangulatú vagy modern filmekhez, televíziós műsorokhoz.

Hallgassunk bele az albumokba!

Cocktail Jazz Piano – Kellmes jazz zongora hangszerelés fülbemászó dallamokkal. Romantikus hangulatú, gyertyafényes vacsorákhoz, korabeli díszletekhez és film noirhoz.

Bamboo Flute – Eredeti és hagyományos kínai bambuszfuvola-hangszerek széles skálája a neves virtuóz Guo Yue előadásában. Tökéletes aláfestés az ősi és a mai Ázsiáról szóló képekhez.

Steam Organ – Vintage hangzású gőzorgona számok retro és modern cirkuszi, vásári, karneváli és általános komédiák alá.

Trumpet of Gods – Atmoszférikus trombitaszólók. Tökéletes választás titokzatos, félelmet keltő ősi témák alá vagy a természeti világ csodáiról, történelemről szóló filmekhez.

Dark Piano Solos – Melankolikus zongoraszólók szomorú, a magányos és a keserédes hangulathoz.

Hang Drum – Hang drum felvételek az etnikai és természetközeli hangulatok megteremtéséhez.

A teljes katalógus itt megtekinthető: Squirky Jazz és Squirky Solos

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlók

Bart Music Library – A legjobb tévéműsorok prémium zenét érdemelnek

  • Dudas Petra
Előtérben a legkiválóbb háttérzenék.

Örömmel jelentjük be, hogy a népszerű Bart Music Libraryt a Twelvetones képviselheti Magyarországon! A Bart Zaborowski lengyel zeneszerző tulajdonában lévő független produkciós zenei könyvtár nem véletlenül tartozik a tévés és rádiós műsorszerkesztők, online csatornák készítőinek kedvencei közé.

Magazin- vagy főzőműsor, reality show, dokumentumfilm? Hangeffektekben dúskáló trailer, feszültséget fokozó és fenntartó filmjelenet? A legjobb háttérzenéket mutatjuk be hozzá!

A katalógus albumainak egységes arculata ránézésre is profizmust sejtet. Belehallgatva a kínálatba, a sejtés beigazolódik: valóban prémium kategóriás zenék kerültek a zenetárunkba. A Bart Music Library különlegessége abban rejlik is, hogy a témák feldolgozásához széles műfaji repertoárt alkalmaz. Legyen szó szimfonikus zenéről, elektronikus háttérről, akusztikus hangszerelésről. Aki profi aláfestő zenét keres, imádni fogja ezt a könyvtárat.

Hallgassunk bele a kínálatba!

Inspiring Life – Otthon, kert, utazás. Tökéletes zeneszámok motivációs témák alá.

10-20 sec. Lector loops Vol. 3 – Háttér loopok tévéműsorokhoz. Kiválóan alkalmas dokumentumfilmek, reality műsorhoz, sport témák alá.

Sunshine Vol. 1 – Extra pozitív zeneszámok életmód magazinokhoz, utazási témákhoz. Ukulele, akusztikus gitárok, dobok, zongora és vonósok keveréke.

Tension Box Vol. 4 – Feszültséggel teli zenék bűnügyi és drámai témák alá.

Veridical – Pozitív és inspiráló zenék emberi történetekhez, magazinműsorokhoz.

Crime & Drama Vol. 5 – Detektívsorozatok, bűnügyi drámák, pszichológiai nyomozós TV-műsorok, filmek alá kiváló választás.

Cinematic Epic Trailers Vol. 1 – Erőteljes és érzelmes elektronika és nagyzenekari hybrid zenék filmekhez, TV programokhoz és promókhoz.

 

A teljes katalógus itt megtekinthető: BART Music Library

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlók

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás