Blog

Say hello to our new libraries Peanut! Ta-da!

 • Faltay Csaba
Nagyszerű brit és amerikai zenetárakkal bővült a stock zene kínálatunk. Igazi kézműves gyűjtemény a miénk, mert minden új katalógust egyesével meghallgatunk, így csak ellenőrzött forrásból szállítjuk a kedves felhasználó füléhez! :-)

Nagyszerű brit és amerikai zenetárakkal bővült a stock zene kínálatunk. Igazi kézműves gyűjtemény a miénk, mert minden új katalógust egyesével meghallgatunk, így csak ellenőrzött forrásból szállítjuk a kedves felhasználó füléhez! 🙂

Addictive Tracks

Addictive Tracks

Ez terjedelmes londoni zenetár, pillanatnyilag 188 vegyes műfajokat felsorakoztató albummal rendelkezik. Külön érdekesség, hogy kérésre minden zene hozzáférhető ún. “stem” vagyis hangszercsoportok szerinti lebontásban. Nem kellenek  a dobok? Meg kell tolni a vonóskart? Nem gond, csak kérje tőlünk a sávokat!

Kedvenc album: Electro Swing

Trax4Pro Music

Sokat elárul a vegyes olasz-amerikai katalógus neve a benne található zenékről. Kifejezetten TV és reklám felhasználásra tervezett változatos igazi production music zenék. A további leírás helyett inkább álljon itt a cég hitvallása:

“We believe passionately in music, good food, great friends, broadened horizons + a spirit of adventure. We are also 100% positive the world would be a better place if everyone buy at least one of our track! :-)”

Kedvenc album: Positive Energy

 

Ez a beszélő nevű katalógusok ajánlója, így nem csoda, ha csak azt tudjuk mondani, hogy nagyon igényesen megírt, művészi jelleggel megvalósított zenéket tartalmaz ez a nem igazán a tucat stock music vonalat követő zenetár. Ha valaki igazi inspirációt keres a képeihez, akkor itt érdemes kutakodni. De  a munka közbeni zenehallgatásra elindítja bármelyik albumot, ert garantáltan nem fog csalódni!

Kedvenc album: Star Glazing

 

 

Hírek

Stock Music Doesn’t Suck – új kampány a BMG PM-tól

 • Faltay Csaba
"Stock Music Doesn't Suck" -ütős cím a BMG Production Music-től, a stock zene legsokszínűbb szereplőjétől.

A “Hidden Hit Makers” kampány új elemeként olyan  művészek léptek fel az Austin-ban rendezett South by Southwest konferencia koncertjén, akik stock zenét játszottak a színpadon. MOA, Caleb Hawley és Dave Cavalier a BMGPM “THE DEN” nevű pop/rock katalógusának művészei. John Clifford a BMGPM marketingese elmondta, hogy:

“Following the brilliant stunt that was Goodstock festival at SXSW, BMGPM continues to show it believes in the power of production music with this focused rebrand and continued championing of Hidden Hit Makers. We provide a unique offering in this space and will continue to listen, respond and surprise, never missing a beat, like our talented network of hidden hit makers. We chart our success outside of the charts and boldly work in the shadows, ensuring that our creative industry clients remain in the limelight — we are on their team.”

 

A hír a Billboard.com cikke alapján készült.

Hírek

Végre itt a nyár… Engedjük át magunkon a természet energiáit!

 • Faltay Csaba
Handpan stock zene albumunk kiváló zenéket tartalmaz természetfilmekhez, relaxációs vagy jóga videókhoz, illetve minden olyan audiovizuális anyaghoz, amelynek témája a befelé fordulás, a harmonikus létezés, a lassabb életvitel.

A hangok rezgések sorozata, mely a minket körülvevő levegőn keresztül éri el testünket, és így hat lelkiállapotunkra. A zene az egyetlen művészet, amely fizikailag is átjárja az emberi testet, ezért nagyon mély lelki folyamatokat indít el. A hanghullámok gyógyító erejét évszázadok óta használja a keleti kultúra, a fémből készült tálak és hangszerek megnyugtató hangja segíti az elmélyülést, így a környezet zajától megszabadulva tudunk belső hangunkra figyelni, és testünk rekreációját, gyógyulását segíteni. A production music világában hiánypótló a magyarul talányosan hangzó “Hanghang” albumunk.  Zeneszámaiból készült filmünk megmutatja, hogy az ütőhangszerek hangja milyen varázslatos belső utazásra képes elvinni minket.

 

Hírek

Hogyan NE válasszak zeneszerzőt a filmemhez – 1. rész

 • Faltay Csaba
Ezt a kérdést minden filmes egyszer biztosan felteszi magának a karrierje során. A mostani cikksorozatban megpróbálom áttekinteni a lehetőséget, és némi eligazítást adni ahhoz, hogy a megfelelő embert sikerüljön szerződtetni a produkcióhoz.

Ezt a kérdést minden filmes egyszer biztosan felteszi magának a karrierje során. A mostani cikksorozatban megpróbálom áttekinteni a lehetőséget, és némi eligazítást adni ahhoz, hogy a megfelelő embert sikerüljön szerződtetni a produkcióhoz.

A legtöbb esetben ismeretségi körből, ajánlással, vagy csak a vakszerencse által kerülnek zeneszerzők és filmesek egymás útjába. A megfelelő szerző kiválasztása nagyobb hatással van a filmünkre, mintsem gondolnánk. Az internet telis-tele van példákkal, hogy egy jól eltalált zene miként teszi izgalmasabbá a filmünket.

Választani nagyon nehéz, de megpróbálom ezzel a rövid sorozattal megmutatni, hogy ha kizárjuk, hogy kit nem szeretnénk, akkor talán egyszerűbb lesz megtalálni, hogy kit viszont igen. Nagyon fontos, hogy az elején legyen egy elképzelésünk arról, hogy milyen zenei világot szánunk a filmnek, mert ez alapvetően meghatározza, hogy milyen típusú zeneszerzővel járunk a legjobban, és ne az első szembejövő zenésszel vagy zenésznek látszó emberrel írassuk meg a filmünk zenéjét, csak azért mert:

 • ő ír mindenkinek, tehát jó
 • külföldről jött haza, tiszta Amerika a csávó
 • olyan cucca van, mint egy űrállomás
 • nagyon nagy arc, olyan szövege van, nem hiszed el.

Gondoljunk bele, mi lenne, ha például nem zeneszerzőt keresünk egy feladatra, hanem valaki mást. Én például nem szeretném, hogy egy műszaki érzékkel megáldott ügyvéd babráljon a gázkazánommal, mert megbízható, vagy egy rokonszenves masszőr műtse meg a gerincem, hiszen ő úgyis mindent tud a csontokról.

Tekintsük át, hogy a filmzeneszerző pozícióra kik közül választhatunk:

1.) Népszerű zenekar vagy annak bármelyik tagja

Magától értődik a választás, ha valaki szereti egy zenekar vagy előadó dalait, szívesen hallgatná az ő szerzeményeiket a filmje alatt. Szerzeményt írtam, nem dalt és ennek oka van. Egy film, hacsak nem musical, nem dalok sorozatából áll, hanem javarészt instrumentális zenéből. Ha valaki jó dalokat ír, nem feltétlenül tud nagyobb zenei formában gondolkodni. A dallamírás nem olyan egyszerű dolog, és a szöveg hiánya legtöbb esetben suta, repetitív, és zenei ívet egyáltalán nem tartalmazó végeredményt produkál. Ha a szerző(k) már az elején ráébred ennek a nehézségére, akkor leginkább atmoszférának mondható szintivarázs, vagy a gitárcucc összes pedáljának random nyomogatásából álló massza jön létre, valószínűleg egy vagy két statikus akkordból. De ez csak a probléma egyik fele. A határidőre történő zeneszerzés, amit egy film szoros menetrendje diktál, korántsem olyan egyszerű dolog, mint ahogyan azt látszik. Egy zenekari szerző akkor ír zenét, amikor közölni szeretne valamit a világgal (szerelem, bánat, buli, barátság stb.), akkor érkezik az ihlet, és születik a dal. De ez nem megy olyan könnyen, ha valaki határidőre kéri, pláne nem akkor, ha ehhez egy „zavaró” képsor is van, amihez a műnek mindenképpen igazodnia kell. Ha már elkészült a zene, még akkor is hátra van egy nem kevésbé nehéz feladat.  A rendező átvághatja a filmet, és bár tetszik neki a zene, de az az új képsorhoz nem fog tökéletesen illeni, így a nehezen megszületett művet az új vágathoz kell passzítani, jó esetben egyszer, de általában többször.

OK, de akkor mégis mi a megoldás, ha a kedvenc zenekarodat akarod a filmben?

Erre nagyszerű lehetőség van a music supervisor személyében vagy egy tapasztalattal rendelkező alkalmazott zeneszerző bevonásával a munkafolyatba, de sajnos igen ritkán szokták ezt a megoldást választani itthon, mert drágább, mint egy ember vagy zenekar kifizetése.

A music supervisor – sok egyéb a filmhez kapcsolódó feladata mellett – egy olyan zeneipari előképzettséggel  rendelkező szakember (és itt nem az önjelölt hálószoba DJ-re vagy a sok CD-vel rendelkező zenegyűjtőkre gondolok), aki megfelelő módon átlátja a filmgyártás folyamatát, és hatékony kreatív segítséget tud adni a szerző(k)nek, például „lefordítva” a rendező legtöbbször zeneszakmailag nem tökéletes instrukcióit. Ő az, aki idejében észreveszi, ha a folyamat rossz irányba halad és nem várható megfelelő végeredmény akár több hetes szenvedés után sem, illetve rajta tartja a szemét a határidőn, és még időben észreveszi, ha a kitűzött leadási dátum veszélybe kerül. Ha csak szerzett zene szerepel a filmben, vagy az egyéb zenei megszólalások (vásárolt híres mű, zenetár zene) már más hatáskörébe tartoznak, akkor érdemesebb egy tapasztalt zeneszerzőt megkérni, hogy segítse az alkotás folyamatát, és vezesse a lelkes, ám tapasztalatlan szerző(ke)t.

Remélem, a cikk némi fényt engedett az íratott filmzene sűrű erdejében. Folytatás hamarosan…

Hogyan kell?

Big Band Enegry – promo 2 – jazz stock zene Londonból

 • Faltay Csaba
Sok hangszer, sok mikrofon, sok sáv, sok gomb, sok munka és egy csomó olyan kis izé (pötty) az öt vonalon. Élő stock music igazi zenekarral.

A Score kiadó mindíg komoly hangsúlyt fektet a hangfelvételek minőségére, nincs ez másként a Big Band Enegry című albummal sem. Nincs hangminta, mind számítógép, csak zenészek, kotta és mikrofon. Nagyon nagy világ :-)!

 

 

Hírek

Human Music – Stock zene Nashville-ből

 • Faltay Csaba
Ken Lewis és  Scott Dente által alapított széles műfaji skálával és kiváló minőségű hangfelvételekkel rendelkező kiadó teljes kínálat mostantól elérhető a zenekereső alkalmazásunkban. Stock music egyenesen a country fővárosából!

Az alapítók gondolatai saját production music katalógusokról:

“Human Music is born out of a longtime friendship, a deep and talented community, and a real love for music making. We do our absolute best to keep the bar really high, because unfortunately, we still have to look at ourselves in the mirror and try to sleep at night with a (mostly) clear conscience. After all, we’re only Human.

Cheers,
Scott and Ken”

 

 

Hírek

Big Band Energy stock zene album a Score Production Music-tól

 • Faltay Csaba
Egy, két, há' és swing! #bigband #swing #stockmusic

Lenyűgöző bigband muzsika, kitűnő zenészekkel egy legendás londoni stúdióban. Az Angel Studio-ban rögzített rövid kis film, nagyszerű betekintést nyújt az album hangulatába. Minőségi stock zene egyenesen az Egyesül Királyságból.

 

Hírek

Chapel of Rock: Urban metal album

 • Faltay Csaba
Zúzós metál gitárok ütős hipi-hop alapokkal.

Chris Goulstone (zeneszerző, gitáros, producer) pusztító erejű modern ütemeket és agyolvasztó metál gitárokat tartalmazó új albuma igazi csemege mindkét műfajt szerető zenekeresők számára.

Az album itt elérhető a zenekeresőben!

Na ez az album tényleg nagyon a szól!

Hírek

Cinetiks Production Music – új zenetár a keresőben

 • Faltay Csaba
Új zenetár a kínálatban! Patrick Savage és Holeg Spies szerzők által létrehozott katalógus, minőségi elektronikus filmzenék nagyszerű gyűjtőhelye. Krimi, horror, fantasy, dráma, stb.

Patrick Savage és Holeg Spies szerzők által létrehozott katalógus, minőségi elektronikus filmzenék nagyszerű gyűjtőhelye. A duó olyan filmeket jegyez, mint  a  The Human Centipede (Kritikus tömeg), illetve közreműködőként részt vettek Gyűrük ura trilógiából készült játék, illetve a Hitcher zenéjének létrehozásában.

Patrick Savage – ausztrál-brit zeneszerző és előadóművész, a londoni Royal Philharmonic Orchestra elsőhegedűse

Holeg Spies – zeneszerző/producer, Franciaország elektronikai és fúziós zene úttörője

A katalógus tartalmazza közös filmzenéiket, de a jövőben több, hasonló stílusban alkotó kollégájuk egyéb kompozícióit is megjelentetik saját kiadójuk neve alatt.

A katalógus itt érhető el:

Hírek

Légy te is Avatar és urald a négy elemet!

 • Faltay Csaba
A légies szintetizátor szőnyegek (Pads), a tüzes és pusztító atmoszférák (Drones), a szilárd kőként dübörgő dobok (Drums) és a vízként sodró futamok (Arpeggios and Seqences) erejének birtokában nincs az a képsor vagy jelent, ami legyőzhet!

A világon csak egyetlen ember van, aki  mind a négy elemet (föld, tűz, víz , levegő) képes uralni, ez az Avatar. A légies szintetizátor szőnyegek (Pads), a tüzes és pusztító atmoszférák (Drones), a szilárd kőként dübörgő dobok (Drums) és a vízként sodró futamok (Arpeggios and Seqences) erejének birtokában nincs az a képsor vagy jelent, ami legyőzhet!  Használd a Twelvetones 4 elements sorozat zenéit, és Te is birtokában leszel annak az erőnek, hogy Te légy a következő az Avatar.

Hírek

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás