Blog

FUEGO – Életszerű történetek flamenco gitárral

 • Dudas Petra
Jagoba Santos és egy flamenco gitár elég ahhoz, hogy spanyol filmbe képzeljük magunkat. Vagy egyenesen a táncparkettre!

Ha azt mondják, flamenco, azt mondom vörös fodrok, rózsa, kasztanyetta és felszabadult mosoly.

A flamenco a tánc, a dal és a hangszerek összefonódása. Egy olyan kifejezésmód, melyben a taps, a dobogás, a szenvedélyes ének és a szemek pajkos tüze adja a végső, eufórikus élményt.

Yago egyedül, egy flamenco gitárral elérte ugyanezt a hatást.

Ezek a különleges történetek képesek igazi hangulatfestő zenékké válni bármilyen szépséget és szenvedélyt megfogalmazó téma alá. De nem csak tüzesen pattognak a húrok ujjai alatt, hanem langyosan csobognak is, ha magányról vagy bimbódzó szerelemről mesél.

Tüzes, szenvedélyes, imádjuk.

Mi soledad

Érzékeny és vágyakozó

El Mentidero

Magabiztos, merész és dallamos

Aguadulce

Folyékony csoda

Brenes

Boldog és kiegyensúlyozott

Büszkék vagyunk rá, hogy a Twelvetones gondozásában, igazi latin csodák is megjelenhetnek!

Ajánlók

TWELVETONES PRODUCTION MUSIC – MÁR SPANYOLORSZÁGBAN ÉS PORTUGÁLIÁBAN IS!

 • Dudas Petra
Mostantól Spanyolországban és Portugáliában is a ViMúsIca képvisel minket.

Remek hírünk van!

Nem csak mi képviselünk kiváló stock zenei katalógusokat a világ számos pontjáról, hanem mi is folyamatosan bővítjük külföldi terjesztői hálózatunkat.

Mostantól Spanyolországban és Portugáliában a ViMúsIca képvisel minket.

Nagyon örülünk az együttműködésnek.

Hírek

DELICATE – Lágy és éterikus

 • Dudas Petra
Van, amit szavakkal igen nehéz kifejezni; Lustyik Ákos zeneszerzőnk albuma a legmélyebb emberi érzésekről szól.

Ajánlót írni mindig saját zeneszerzőink albumáról a legnehezebb, mert az ember attól fél, hogy másokban olyan hatást kelt vele, mint amikor a szakács egekbe dicséri a főztjét, pedig csak egy rántottát tett le az asztalra. Most viszont nincs ilyen érzésem, mert aki belehallgat ezekbe a puha és simogató darabokba, megérti, miről beszélek.

Nem titok, ma reggel már másodszor hallgatom végig a zongora és húrok éteri kavalkádját. Ákos olyan érzelmeket fogalmazott meg a zenén keresztül, mint a szerelem, az emlékezés, a gyengédség vagy a tiszta szépség.

Ezek a színes, folyékony, plasztikus dallamok nem csak a fülem kápráztatták el, hanem meg is érintettek. Elgondolkodtató, őszinte zenék, melyek nem csak belső képeket hívnak elő, hanem egyenesen vászonra születtek, legyen szó természetfilmről, drámáról, romantikus témáról vagy dokumentumfilmről.

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a stock zene nem egy művészeti kategória, hanem üzleti, jogi kategória. A Twelvetones gondozásában megjelent Delicate album ékes bizonyítéka annak, milyen gyöngyszemek születhetnek a stock music keretén belül is.

Kedvcsinálónak íme három csodaszép track!

 1. Kedvencem:

Tender momories

 1. Romantika, utazás, dráma

In a dream

 1. Természetközeli

New man

A teljes album itt meghallgatható:

Lustyik Ákos: Delicate

 

 

Ajánlók

LAB HITS ÉS LAB HITS RECORDS – STÍLUSVARÁZSLAT ÉS RÁDIÓBARÁT ZENÉK

 • Dudas Petra
Modern, trendi és rendkívül eredeti stock zenei katalógussal bővült a kínálatunk!

Óriási szükség van napjainkban az innovatív zenei megvalósításokra; olyan stílusok fúziójára, melyek követik a világunkban megjelenő állandó változások iránti igényt és a merev határok feloldását, átjárhatóságát.

A dél-kaliforniai székhelyű LAB HITSalbumainak meghallgatása közben úgy éreztem magam, mintha el akarnának varázsolni. Bevallom, sikerült. Plasztikus, érzelmes és vagány stílusok keveredtek körülöttem, oltári nagyot szólva!

Néhány remek példa a stílusok ütős kombinációjára:

Ambient és EDM: Atmoszféra, utazás és belső képek

Emotional Glow – Ambient EDM

Trailer és hip-hop: Csak úgy szimplán wow!

Rivalry – Trailerized Hip Hop

Latin és hip-hop: Ilyen is van?!

Latin Vibes – Hip Hop Vol 1

Elektronika, dream pop és ambient: Varázslat és csillagköd

Star Crossed – Emotional Pop

Tropical deep house: Koktél titkos összetevőkkel

Tropical Deep House

Ezenkívül trap, pop, dance, akusztikus és elektronikus zenék mindenféle variációját megtalálhatjuk, akár érzelmes, emelkedett vagy feszültségkeltő hangulattal átitatva.

 

A LAB HITS RECORDS albumai pedig olyan hatással voltak rám, mintha egy rádió slágerlistáját hallgatnám. Néhány igazán rádióbarát stock zeneszám:

Follow You Into The Dark

Today’s Gonna Be Awesome

No harm

Irreplaceable

 

Ajánlók

Hogyan döntsem el, hogy online videóm reklám, üzleti film vagy professzionális tartalom?

 • Faltay Csaba
Röviden összeszedtük, mit kell végiggondolni, amikor elkészültünk a filmünkkel, és szeretnénk azt online felhasználni. Az árlistánk 6. oldalán lévő folyamatábra is segíthet ebben.

Hogyan döntsem el, hogy online videóm reklám, üzleti film vagy professzionális tartalom?

Amikor egy stock zenét felhasználunk, nem mindegy, hogy a felhasználási szerződést milyen jellegű tartalomra írjuk. Ez nem csak a jogosítás díjának árlista szerinti meghatározása miatt fontos, hanem azért is, hogy a szerződés arról a felhasználási módról szóljon, amire a filmet ténylegesen felhasználják.

Például, ha üzleti videóról szól a szerződés, mégis megjelenik online hirdetésként, akkor az reklámnak minősül, ami nem ugyanaz. A szerződő félnek (felhasználónak) ekkor egy olyan stock zenefelhasználási szerződés van a kezében, amivel nem tudja a reklámra vonatkozó jogosultságát alátámasztani, hiszen más jellegű produkcióról szól a jogosítása.

Röviden összeszedtük, mit kell végiggondolni, amikor elkészültünk a filmünkkel, és szeretnénk azt online felhasználni. Az árlistánk 6. oldalán lévő folyamatábra is segíthet ebben.

Professzionális tartalom

Ebbe a kategóriába tartoznak azok a filmek, amik nem népszerűsítenek semmilyen terméket vagy szolgáltatást, nem jelenik meg bennük márka, cégnév sem logó, sem felirat, sem szöveg formában.

Tájékoztató filmek, kiállításmegnyitók, szórakoztató műsorok, online filmek, könyvbemutatók, sportesemények, horgászműsorok, vadászvideók, online magazinok, kisfilmek, megemlékezések, vlogger termékbemutatók/termékösszehasonlítások (abban az esetben, ha nem a gyártó vagy a szolgáltató finanszírozza a videót) stb.

Üzleti videók

Amikor az elkészült film termékmegjelenítést tartalmaz vagy bármilyen szolgáltatást, terméket népszerűsít, de nincsen mögötte fizetett kampány (tehát nem lesz belőle hirdetés, pre-roll), akkor üzleti céllal késztett videóról beszélünk.

Termékbemutatók, gyártó vagy szolgáltató által finanszírozott vlogger termékbemutató, márkanévvel ellátott tartalom vagy a márka által támogatott tartalom, céges oktatóanyag, trainingek, cégek belső kommunikációs anyaga, dokumentációk, werkfilmek stb.

Reklám

A film termékmegjelenítést tartalmaz vagy szolgáltatást népszerűsít, annak megvásárlására vagy igénybevételére buzdít, és/vagy fizetett kampány van mögötte, ami azt jelenti, hogy fizetett hirdetésként is megjelenik közösségi oldalakon és egyéb online reklámfelületeken; youtube pre-rollként, felugró hirdetésként látjuk viszont. Ezek mind olyan fizetett tartalmak, melyek a termék eladására fókuszálnak.

Egyértelmű termékpromóciók, akciós ajánlatok, ár feltüntetésével vásárlásra ösztönző felvételek, lakossági szolgáltatást népszerűsítő felvételek, iskolai diáktoborzó videók, cégek PR filmjei stb.

Összefoglalva

Filmet készítek egy dzsungelkalandról a youtube csatornámra –> Professzionális tartalom

A filmben feltűnik a kalandor kabátjának, távcsövének, bakancsának márkája, vagy a film végén egy túrafelszereléseket gyártó cég logója és weboldalának címe, mert a kalandhoz ők finanszírozták az öltözetet –> Üzleti videó

A filmet a túrafelszereléseket gyártó cég online reklámfelületre is elhelyezi (youtube pre-roll, felugró ablak, facebook hirdetés) és további termékpromóciós céllal felhasználja, illetve kifejezetten termékpromóciós céllal készítették a filmet –> Reklám

Egy iskola a saját weboldalán közzétesz egy videót, mely az iskolai életet és a programokat mutatja be –> Professzionális tartalom

Az iskola a weboldalára olyan bemutatkozó videót tesz, amely az iskolai élet bemutatásán túl népszerűsíti is pl. iskolaválasztás előtt kiemeli a specializációkat –> Üzleti videó

Ha az iskola a fenti videót egyértelmű toborzási céllal készítette, vagy online hirdetésként is megjeleníti –> Reklám

Remélem, ez a kis összefoglaló segített a fogalmak megértésében.

Természetesen, ha segítségre van szükség, továbbra is keressetek nyugodtan minket!

 

 

 

 

 

Hogyan kell?

Score – Easy listening – igazi big band varázs

 • Faltay Csaba
Ebben a posztban megtalálható az általunk képviselt londoni székhelyű Score kiadó nagyszerű bigband-del felvett Easy Listening című albumának a felvétel folyamatát bemutató népszerűsítő filmje.

Mi hiszünk az élőzene varázsában, és törekszünk olyan kiadókat képviselni, akik kitűnő felvételekkel és szakmai hozzáértéssel fordulnak minden műfaj felé. Erre jó példa a Score kiadó Easy Listening című albuma, amely a bigband zene aranykorát idéző felvétek találhatók, a londoni világhíres Angel stúdióban rögzítve.

Az album ide kattintva meghallgatható!

 

 

Ajánlók

The Perfect Music Library – stock zenetár Adam Wakeman tulajdonában

 • Faltay Csaba
Adam Wakeman olyan zeneszerző és zenész, akinek az ereiben is dallam csörgedez. Ezért tudtuk már az első percben, hogy jó választás lesz az együttműködés.

Wakeman neve ismerős lehet Ozzy Osborne rajongóknak, hiszen ritmusgitárosa és apja után billenytűse is volt Ozzy zenekarának. Ezenkívül számos jeles művésszel dolgozott együtt, úgy mint Annie Lennox, Will Young vagy Travis.

Már fiatalon felfedezték tehetségét billentyűsként, ezért méltón kapta meg a Keyboard Magazin „Best New Talent” díját.

Saját zenekara és vendégzenész munkái mellett mindig odafigyelt a zeneipar más tehetségeire is, így nem csoda, hogy 2010-ben útjára indította több válogatott zeneszerző zeneműveivel a The Perfect Music Library produkciós zenei könyvtárat. Szerintünk ez egy remek döntés volt! Az általa képviselt felvételeket a BBC, ITV és a Sky csatorna is használta.
Hallgassunk bele ebbe a rendkívül vegyes palettába!

Pörgős metál, húrszaggatás, csápolás.

Maximum Force

Húrokon pihenő chill.

Summer Surf

Laza indie, szabadság, energia.

Rust

Dob őrület, vágtázó ritmusok, pulzálás.

Killer Drums

Tiszta billentyűk, lüktetés, érzelmek.

Piano Noir

Csillagközi küldetés.

Interstellar

 

Ajánlók

Hitpoint music – új katalógus filmvászonra kívánkozó stock zenékkel

 • Faltay Csaba
Jó történetre legalább akkora szükség van, mint jó zenére. A legjobb mégis az, ha a kettő találkozik.

A 20 éves zenei múlttal rendelkező brit Hitpoint Music egy hatalmas zenei könyvtár, melyben mindenféle témájú stock zenét megtalálunk, amire csak szükség lehet, legyen szó reklámról, TV műsorról, filmről vagy az élet dolgairól.

Minden album egy külön történet, melyek valósággal életre kelnek: táncoló billentyűk, cikázó húrok, nyíló virágokat megidéző hegedűk, lüktető dobok vagy ezek együttes hangzása, mind arra születtek, hogy meséljenek. Ezért most porondra hívjuk új kiadónk felvételeit!
Elsőként a sport hőseit ünnepeljük a vegyes nagyzenekar és a hip-hop ütések együtthangzásával. Játékok, sportesemények kísérőjeként kifejezetten egyedi hatás érhető el.

HPM4250 Sports Orchestral Hybrid

És ha már megemlítettük a hősöket, ne menjünk nagyon messzire: a veszélyes kaland utáni hősies hazatérés felemelő érzése árad ebből az albumból. Ideális filmek és előzetesek alá.

HPM4265 Cinematic Journeys

Járjuk be a világot és készítsünk róla videót. Stock zenét már biztosan találunk alá. Íme egy a sok közül!

HPM4142 World Traveller

Vidéket is imádjuk. Ezekből a zenékből árad a tiszta levegő, a szalmabálák illata és a szabad, boldog életérzés. Reklámok, magazinok és filmek alá kitűnő választás!

HPM4207 Ultimate Acoustic Folk

Igazán érzelmes, motiváló, szeretettel teli témákat feldolgozó felvételekhez is van választék.

HPM4225 Emotional Strength

De a tudomány és technika sem marad aláfestés nélkül.

HPM4119 Science Beds

És ha csak valami könnyed, nyári, koktélozós, homokban táncolós zenére van szükség, arra is van kínálat.

HPM4252 Pop Hits 4

Mert egy jó történet életre kel, ha minőségi zenével találkozik.

 

 

Hírek

PA74Music – új katalógus modern pop, dance és urban zenékkel

 • Faltay Csaba
Ultra-modern dance, pop és urban, mert jó zenére mindig szükség van.

A világ folytonosan változik, hol jó, hol kevésbe jó irányba, ráadásul most is épp egy komoly változás kellős közepén állunk. De a zeneipar is változik. Jól tükrözi ezt a műfajok határai közötti elmosódás, az egyre több közös (featured) produkció más műfajba sorolt előadókkal, illetve a stock és a kereskedelmi forgalomban megvásárolható zenék közötti észrevehetetlen minőségi határvonal. Most mi is adunk egy új, tökéletes pédát az utóbbi folyamathoz. Egy olyan kiadó felvételeit találhatók meg a mai naptól a zenekeresőben, akinek előadói között a dance és a pop világ feltörekvő sztárjai találhatók, komoly streaming jelenléttel. Ide kattintva a katalógus böngészhető. Jó zenehallgatást!

 

Mert jó zenére mindig szűkség van, és szükség lesz.

 

Hírek

Stock zene kereső tutorial

 • Faltay Csaba
Gyors és egyszerű stock zene keresés a Twelvetones Production Music zenekereső alkalmazásával. Magyarul!

Szeretnénk megkönnyíteni a felhasználónk munkáját, ezért készítettünk egy bemutató videót, amiben megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan stock zenét keresni az oldalunkon. A videó nyelve magyar és a zenekereső alkalmazás is magyarul működik. Ha segítségre van szűksége a zenekeresésben, akkor ezen az  oldalon megrendelheti. Jó munkát!

Hírek

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás