Criminal Tension – Elektronikus zenei hátterek bűnügyi témákhoz

  • Dudas Petra
Büszkék vagyunk arra, hogy újabb Twelvetones albumot üdvözölhetünk a fedélzeten!  Lepahin Péter zeneszerzőnk egy albumnyi sejtelmes és misztikus elektronikus háttérzenével kápráztatott el minket.

Büszkék vagyunk arra, hogy újabb Twelvetones albumot üdvözölhetünk a fedélzeten! Lepahin Péter zeneszerzőnk egy albumnyi sejtelmes és misztikus elektronikus háttérzenével kápráztatott el minket.

De nemcsak elkápráztatott, meg is borzongatott, és ez a kettős érzés az egész albumot átjárja. Első meghallgatás után azt mondtam, hogy ez az album egyszerűen szép – de hát tele van feszültséggel, vészjósló elemekkel, fenyegetéssel és sötét árnyalattal. Mégis mitől érzem akkor benne ezt a szubjektív szépséget? Úgy tudnám megfogalmazni, hogy ha valami a maga ellentmondásaival képes harmonikus egységet alkotni, akkor az az intelligencia, a tehetség és a művészet találkozása. Ezért mondjuk mindig, hogy a stock zene írásához is kell tudatosság, fantázia és hozzáértés. Csak ámulunk, mennyi tehetséges és lelkes zeneszerző csatlakozott hozzánk az elmúlt időszakban!

Péter albuma megérdemli a figyelmet. Nagyszerűen kelti a feszültséget pulzáló ütemekkel, természetfeletti hangeffektekkel, elgondolkodtató dallamokkal. Ambient, minimál textúrákkal ugyanúgy dolgozik, mint a filmelőzetesekre jellemző építkező struktúrával. A rejtéllyel együtt járó enyhe izgalmat, érdeklődést, reményteli várakozó hangulatot is ugyanúgy fokozza, mint az üldözés dinamikáját. A számok között találunk könnyedebb, misztikusabb, digitális bűnözéssel kapcsolatos témákat, nyomozós, tényfeltáró, dokumentumfilmek alá illő háttérzenét, de horrorisztikus, akciójelenetekhez illő darabokat is.

Az elektronikus zenei alapokat különleges effektekkel, ütőhangszerekkel teszi izgalmasabbá, hogy még gazdagabb atmoszférát teremtsen. Kiváló háttérzenék olyan jelenetekhez, amelyekben szerepet kap a bűnügy, a kutatás, és a rejtély.

Hallgassunk bele az albumba!

Mysterious Crime Scene – A marimba alap feszülten várakozó hangulatot kölcsönöz a nyomozásnak. Az old school hangulat miatt régi történetek megjelenítéséhez is tökéletes választás.

The Hacker’s Lair – Modernebb és letisztultabb hangok, könnyedebb atmoszféra, mely erős hátteret nyújt a digitális bűnözéssel kapcsolatos témáknak.

Threating Proximity – Vészjósló, már-már horrorisztikus hatás. Azt a közvetlen fenyegetést idézi elő, amikor a bűnöző még ott rejtőzik a helyszínen. Tökéletes helyszíneléses jelenetekhez, vagy autós meneküléshez.

Entering The Secret Files – Feszültség és rejtély. A folyamatos szinti pengetések, a vészjósló dallam, és a háttérben pulzáló ütemek kiváló választás olyan bűnügyi témák alá, ahol egy karnyújtásnyira vagyunk csak a felfedezéstől.

Industrial Chase Scene – Gyors és folyamatosan erősödő zeneszám filmelőzetesekben használt zenei elemekkel és torzított gitárhangokkal. Ideális üldözési jelenetekhez, akciókhoz.

 

A teljes albumot a Twelvetones keresőoldalán hallgathatod meg: Criminal Tension – Documentary Beds

Soundcloudon megtalálod a montázst: Criminal Tension – Montage

Ha bármilyen zenei kérdésben segíthetünk, lépj velünk kapcsolatba!

Ajánlók