Knights vs Vikings – Bőrünkön érezzük a kalandot

  • Dudas Petra
Bemutatjuk a legújabb Twelvetones albumot Antovszki Péter zeneszerzőnk hősies hybrid nagyzenekari zenéivel, melyekben északi népi hangszerek is felcsendülnek.

Szeretem azokat a fantasy filmeket, amelyek autentikus karaktereket és helyszíneket vonultatnak fel. Ha a film egy kedvelt mondakört, történelmi témát dolgoz fel, vagy egy izgalmas népcsoportot helyez fókuszba, és minderre látvánnyal, kosztümökkel, pörgős vágásokkal és profi zenével ráerősít, akkor én biztosan többször is megnézem.

Amikor először belehallgattam az új Twelvetones albumba, az volt az első gondolatom, bárcsak Guy Ritchie is hallaná! Olyan érzésem volt, mintha filmzenét hallgatnék – konkrét GR film is eszembe jutott, aki rájön, melyik, nyugodtan megírhatja. 😉

Miért mondom ezt?

Azért, mert Péter stock zenéi nemcsak trailerekhez és játékokhoz bizonyulnak nagyszerű választásnak, akciójelenetekben is éppen annyira megállják a helyüket. A feszültséget pulzáló dobokkal és vészjósló effektekkel idézi elő, az akcióhoz pedig teljesen felpörget, mégis tökéletesen passzolnak rövid snittekből álló képsorok alá is, melyek ma nagyon kedvelt látványelemnek minősülnek.

Látjuk, halljuk, érezzük az akciót, a kalandot, a harcot, a feszült várakozást és a fájdalmas gyászt. Mindezt a hatalmas szirtek, csipkés ormok, keskeny fjordok és a végeláthatatlan zöld mezők otthonában.

Hallgassunk bele az albumba!

Towards to the enemy – Epikus csatazene lüktető dobokkal, torzított gitárral és etnikai hangszerekkel.

Sailing to the sea – Dallamos és epikus hibrid szám ősi kürtökkel, filmes rézfúvósokkal és vonósokkal. Hősies és elszánt.

Escape – Hibrid zene sámánhangokkal, etnikai hangszerekkel, torz ritmusú gitárokkal és a mellkasunkban dübörgő filmes ütőhangszerekkel.

The legend of the lost sword – Az epikus és hősies érzést fülbemászó dallam kíséri. Felemelő vonósok, kürtök, ütőhangszerek és kórus.

 

A teljes albumot itt hallgathatod meg a Twelvetones oldalán: TWPM 054 Knights vs Vikings – epic drama and trailer

Soundcloud montázs: TWPM 054 Knights Vs Vikings – Montage

Bármilyen zenei kérdésben fordulj hozzánk bizalommal!

Ajánlók